7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Vélemény

Vidó Attila: a munkáltatóra hárította a felelősséget a kormány

Az elmúlt hónapok oltási kedvét látva kormányunk vezető politikusai és szakértői alighanem belátták, ez a 6 millió beoltott, ez az üvegplafon. Dacára minden elköltött milliárdnak, minden reklámnak, óriásplakátnak, koncertekkel és rendezvényekkel való zsarolásnak, innen nincs tovább. Nincs több meggyőzhető ember, oltani márpedig – ki tudja miért de, – kell. Így hát ideje módszert váltani.   

Azt azért nem merték bevállalni, hogy egyszerűen mindenki számára kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltás felvételét. Talán azért, mert félnek egy 2022-es “második fülkeforradalomtól”. Vagy egyszerűen csak azért, mert ez a sunyi, kétkulacsos stílus illik hozzájuk igazán. Erre is láttunk bőven példát az elmúlt 12 évben.

Ha rá akarjuk kényszeríteni a vakcinákat a társadalomra, de nem akarjuk elvinni a balhét, mi a legjobb módszer? Bízzuk a munkaadóra! (Ez azért zseniális ötlet, azt el kell ismerni!) Tisztában vannak vele, hogy nagyon sok munkáltató a lekötelezettjük, esetleg a NER egyik lelkes fogaskereke, akik szavak nélkül is megértik a parancsot: oltatni, oltatni, oltatni!

Nem elhanyagolható azon munkaadók száma sem, akik pártállástól függetlenül hisznek a “csodaoltás” megváltó mivoltában. Ők bármiféle nyomásgyakorlás nélkül, belső meggyőződésből kötik a munkavégzés feltételéül az oltás felvételét. Rájuk bizton számíthat majd a kormány, hogy minden dolgozójukat beoltatják valamelyik kísérleti vakcinával.

A kormány újabb kényszerítő intézkedése nyomán óriási a veszélye annak, hogy a rendvédelem – ami már most is a létszámhiány miatt a teljesítőképessége határán van – egyszerűen össze fog omlani.

Ha ez bekövetkezik, kik fogják majd megvédeni őket a nép haragjától? Kik oltják majd a tüzeket? És kik őrzik majd a rabokat?

Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi kabinetjének elnöke

További híreink

“Velünk az Isten!” – a Mi Hazánk keresztet állított Nyugati téren

Irányi Dániel

Felmérés: a magyarokat zavarja a legkevésbé a korrupció az EU-ban

Szabó Norbert

Brazília eltávolította a járványügyi adatok jelentős részét a kormányzati honlapjáról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben