5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKárpát-hazaKülföld

Villámdemonstráció Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége előtt

A Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom néhány tagja villámdemonstrációt szervezett Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége előtt október 15-én.

Bartal András, a MÖM nevében felidézte mi történt Munkácson az elmúlt napokban: Munkács Városi Tanácsa olyan döntést, hozott, hogy a turul szobor helyére az ukrán címert kell helyezni, ezért a turul szobrot lefűrészelték és az árokba zuhanva ott hagyták. A Magyar Önvédelmi Mozgalom felháborítónak tartja az esetet.

 Jelen volt a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöksége is, akik egy molinóval érkeztek a helyszínre.

“Felháborító, hogy a Magyarország részéről Ukrajnának nyújtott segítségért cserébe az a “hála”, hogy a munkácsi turul szobrot ledöntik. Követeljük az azonnali bocsánatkérést, a döntést hozó testület elmarasztalását és a szobor helyreállítását!” – olvasható Vékony Csongor, a párt budapesti elnökének Facebook-oldalán.

További híreink

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

Ukrajnába utazik Novák Katalin, hogy Zelenszkijvel tárgyaljon

Magyar Jelen

EU-s hitelek helyett a magyar adófizetőkkel finanszírozná Ukrajna helyreállítását az Orbán-kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben