8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Viperákkal és gumibotokkal verték a magyar szurkolókat Londonban

Állítólag egy “rasszista megnyilvánulás” miatt törtek rá a viperákkal és gumibotokkal felfegyverzett állami verőemberek a magyar szurkolókra a Wembleyben. 

A németek elleni mérkőzéshez hasonlóan a balliberális sajtó már jóval a találkozó előtt megkezdte az uszítást a magyar szurkolók ellen. A Times nyomtatott kiadásában “huligán problémáról” írt és a “szélsőjobboldallal” riogatta arra mindig fogékony olvasóit.

Fotó: Index

A Guardian beszámolójából az is kiderül, az angoloknak már akkor viszketett a tenyere, mikor a szokásos sípszót követő térdeléskor a magyar ultrák a térdeplést elutasító transzparenst tartottak a magasba.

Az angol lapok beszámolói szerint az indulatok azt követően szabadultak el, hogy egy ott dolgozót állítólag “rasszista inzultus” ért az egyik szurkoló részéről. Ekkor a rend politikailag korrekt őrei behatoltak a szektorba, hogy letartóztassák a férfit, aki a “legsúlyosabb bűncselekményt” követte el. A magyar ultrák azonban szurkolótársuk védelmére keltek. A felvételeken jól látszik, a magyarokhoz lengyelek is csatlakoztak, és a két csapat erélyes fellépésének köszönhetően sikerült meghátrálásra bírni a tömeget viperákkal és gumibotokkal csépelő angolokat.

A mérkőzés egyébként döntetlennel zárult. A magyar csapat Sallai Roland jóvoltából büntetőből szerzett vezetést, ám nem egészen tíz percen belül John Stones találatával egyenlített Anglia, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt.

Kiemelt kép: Reuters

További híreink

Egy vitaindítónak szánt cikk miatt “etnikai csoport elleni uszítás” vádjával állítottak bíróság elé két svéd újságírónőt

Irányi Dániel

John Bolton szerint széteshet a NATO, ha újra Trump lesz az elnök

Irányi Dániel

Mindent vittek a “fiatalok”, cigit, csokit, rágógumit, szemüveget, gyógyszert…

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen