3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Vissza kell állítani csapatsport bajnokságaink nemzeti jellegét

Soha nem volt még aktuálisabb önbecsülésünk és a magyar csapatsportágak védelme, mint ezen a héten. A hétfő esti labdarúgó Magyar Kupa döntőjét úgy nyerte meg az Újpest csapata, hogy tulajdonosa, edzője és a kezdőcsapat mind a 11 játékosa külföldi volt – írja közleményében Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke.

Hasonlóan riasztó arányok jellemzik a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda nemzeti(!) bajnokságainkat is – hangsúlyozza a politikus.

Miért változott ez meg a sportbarát, nemzetinek mondott kormányzás 11 éve alatt?

Miért bízzuk a magyar sport képviseletét zsoldosokra?

Mi lesz így az utánpótlásunkkal?

Hol kaphatnak így szerepet fiataljaink?

-teszi fel a kérdéseket a párt budapesti elnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom ezt elfogadhatatlannak tartja, ezért a Virradat programunk kiemelten fontos részét képezi bajnokságaink nemzeti jellegének visszaállításának szándéka. A Mi Hazánk mindezt a pályán lévő magyar állampolgárok kötelezően előírt számával igyekszik előírni, sportáganként meghatározva azt, hiszen a magyar sport kiemelkedően eredményes volt az utóbbi másfél században külföldiek mértéktelen szerepeltetése nélkül is – zárja közleményét Nagy Attila.

Magyarjelen.hu

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben