19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Felszólította a Jobbik a korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát – Jakab Péter, a párt új elnöke erről beszélt a Magyar Hangnak és elmondta döntésüket az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is.

A pártvezető lapunknak felidézte, hogy a most leköszönő elnökség eddig megadta Kulcsár Gergely számára azt a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben.

 “Ők ezt tolerálták, az általam vezetett elnökség azonban nem tolerálja”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az új vezetés már az első ülésén eldöntötte, hogy a mandátuma visszaadására szólítják fel a politikust. Kulcsár Gergely ugyanis jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja. Habár korábban úgy volt, hogy Debrecenben a Jobbik, a Momentum és az LMP közös képviselőjelöltjeként indulna a tavalyi önkormányzati választáson, a hír nyilvánosságra kerülése utáni felháborodás hatására bejelentette a visszalépését.

A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele

– mondta Jakab Péter, egyfajta szimbolikus lépésnek nevezve a mostani döntést, amely „világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”. Hangsúlyozta azt is, hogy az általa hangoztatott érdemelvű párt lényege, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.

Arra a kérdésre, hogy vajon Kulcsár Gergely komolyan veszi-e ezt a felszólítást, Jakab Péter az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy ez már a Jobbikról szól.

Kulcsár Gergely 2010 és 2018 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. 2015-ben került elő róla egy fotó, amelynek tanúsága szerint néhány évvel korábban beleköpött a budapesti rakparton lévő, a holokauszt áldozatainak emléket állító cipőkbe.

“Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!”

− írta.

Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke ezután arra kérte, hogy vigyen egy szál virágot az emlékműhöz – Kulcsár Gergely ezt meg is tette –, de különösebb retorzió nem érte, ugyanúgy maradt a párt és a frakció tagja.

Vagyis az eset valamikor 2010 és 2014 között történhetett, amikor még Jabak is játszotta a nemzeti radikálist, de Jakab már elnöksége legelején világossá teszi: az antiszemitizmusra ő különösen érzékeny. Ilyen esetekben nincs elévülés, nincs bűnbocsánat.

Itt pedig fel is merül a kérdés, hogy vajon a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István és  utóda, Bencsik János mikor esik áldozatául a „nagytakarításnak”? Mennyire alszik nyugodtan a zsidókat listázni kívánó Gyöngyösi Márton és a holokauszt számait kétségbevonó Mirkóczki Ádám? Utóbbiak vajon biztonságban érzik magukat, hiszen nem csak befolyásos pozíciókat szereztek, de fejet is hajtottak az új vezérnek? Esetleg őket is eléri a néppártosodás “új hulláma”?

A jakabisták belső ellenzéke mindenesetre aggódva figyeli a folyamatokat. A pártban uralkodó nyugtalanságot legtalálóbban Varga-Damm Andrea fogalmazta meg facebook oldalán:

(Magyar Hang nyomán)

További híreink

Karácsony, a plasztikember

Kemény János

Tűz emésztette el a leszboszi menekülttábort

Irányi Dániel

Az örök hindu-muszlim csörte folytatódik Indiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben