21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Vučić futballhuligánokat küldött a szerb tüntetőkre? Brutális felvételek

A szerb rohamrendőrség könnygázzal oszlatta kedd este Belgrádban a járványügyi szigorítások ellen tiltakozókat, akik a parlament épületébe próbáltak bejutni. Brutálisan lépnek fel a tüntetőkkel  szemben, könnygázzal, gumibotokkal oszlatják fel a demonstrációt – írja a Delhir.info.

A megmozduláson értesülések szerint néhány ezren vettek részt. A tiltakozók egy része áttörte a rendőrségi lezárást, és behatolt a törvényhozás épületébe, ahonnan a rendvédelmi szervek rövid időn belül kiszorították őket.

Feltűnően sok a “civil ruhás rendőr”, ugyanakkor sokak szerint futballhuligánokról van szó. Állítólag köztük ott van a Velja nevolja (= Bajcsináló Véljó) néven ismert Veljko Belivuk futballhuligán is, az alvilági leszámolásban meggyilkolt Aleksandar Stanković “Sale Mutavi”(= Néma Szále) “vezérszurkóló” és hírhedt drogterjesztő egyik legközelebbi munkatársa. Belivukot szoros  szállak fűzik  Aleksandar Vidojevićhez, más néven Aca Rošavihoz (= Rapancsos arcú Ácó), akit viszont szoros baráti szállak fűzik Danilo VučićhozAleksandar Vučić fiához. Belivukot egyébként három éve megvádolták Vlastimir Milošević meggyilkolásával, de tavaly jogerősen felmentették  a többi vádlottal együtt.

A helyszíni beszámolók szerint a “civil ruhás rendőrök”  a lehető legbrutálisabb és erőszakosabb módon lépnek fel a tiltakozók ellen, amiről magunk is meggyőződhetünk az alábbi felvételeket megtekintve.

Bajcsináló Véljó, mint “civil ruhás rendőr”?

(delhir.info)

További híreink

Hatalmas küzdelemben maradt alul a magyar válogatott

Irányi Dániel

Klíma helyett nyolc ivókutat kap a hármas metró

Dunai Tibor

Megerőszakolta, felgyújtotta, most kiszabadulhat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben