5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemelt

XVI. Benedek súlyosan megbetegedett bajorországi útja után

XVI. Benedek emeritus pápa súlyosan megbetegedett azt követően, hogy hazatért szülőföldjéről, Bajorországból, ahol haldokló fivérét látogatta meg – írta a Passauer Neue Presse című német napilap hétfőn.

A Vatikán hétfő esti közlése szerint XVI. Benedek állapota “különösebb aggodalomra nem ad okot”, eltekintve attól, hogy egy fájdalmas betegség akut szakaszával küzdő 93 éves emberről van szó – közölte a Vatikán sajtószolgálata Georg Gänsweinre, az emeritus pápa személyi titkárára hivatkozva.

A német lap Peter Seewaldra, a visszavonult katolikus egyházfő életrajzírójára hivatkozva azt írta, hogy a 93 éves vallási vezető övsömörben szenved azóta, hogy visszatért Rómába. A vírusfertőzés XVI. Benedek arcát érinti, és erős fájdalmakkal jár.

Seewald, aki többször készített terjedelmes interjút az emeritus pápával, szombaton nyújtott át neki egy példányt életrajzából. Találkozásukkor a vallási vezető bizakodó volt, és arról beszélt, hogy újra nekifog az írásnak, ha javul az állapota. Azonban Seewald szerint az emeritus pápa egészsége meglehetősen törékeny.

Bár memóriafunkciói rendben vannak, hangja erőtlen és alig hallható.
XVI. Benedek júniusban négynapos látogatást tett haldokló fivérénél Regensburgban. Ez volt az első alkalom, hogy elhagyta Olaszországot, amióta 2013-ban lemondott. Bátyja, Georg Ratzinger július 1-jén hunyt el 96 éves korában.

XVI. Benedek – született Joseph Ratzinger – visszavonulása óta a Mater Ecclesiae nevű vatikáni kolostorban él. 2005-ben választották pápává Szent II. János Pál utódjaként. Az elmúlt hatszáz évben ő volt az első katolikus egyházfő, aki lemondott. Utódjává Ferenc pápát választották.

MTI

További híreink

A bíróságokat és az “előítéleteket” bírálta Ferenc pápa a “romatelepen”

Irányi Dániel

Az “antiszemitizmus veszélyére” hívta fel a figyelmet Ferenc pápa Budapesten

Irányi Dániel

Ferenc pápa: Meg kell nyitni a szíveket a menekültek előtt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben