9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Zelenszkij az orosz turisták kitiltását követeli Törökországtól és Görögországtól

Volodimir Zelenszkij elnök kettős mércének tartja, hogy Törökország új javaslatokat készít az orosz turizmusra miközben támogatja Ukrajnát – írja az Ukrinform.net nyomán az MTI.

Sok pénz érkezik a görög költségvetésbe a turizmusból. Az orosz turizmus pedig hosszú-hosszú éveken keresztül rengeteg pénzt hoz Görögországba – mondta a komikus majd így folytatta:

“Őszinte leszek önökkel. Minket Törökország és Görögország is támogat. De mind Törökországgal, mind Görögországgal vannak problémáink. Ilyen az élet, és minden államnak megvannak a saját érdekei… Az orosz turizmus évek óta sok pénzt hoz Görögországnak. Úgy gondoljuk, hogy ők [az oroszok] a vérünkön keresik a pénzt, és aztán viszik magukkal. Ugyanez a helyzet Törökországban is, Törökország közvetítőként lép fel, és fontos lépésekkel támogatja Ukrajnát. Másrészt azt látjuk, hogy Törökország több turisztikai útvonalat készít elő kifejezetten az oroszok számára” – mondta Zelenszkij az EPT News nevű görög lapnak adott interjújában.

Szerinte ezeket a kérdéseket fel kell vetni a baráti kapcsolatok érdekében. Az elnök megjegyezte, hogy ilyen politikát nem lehet folytatni, mert az kettős mércét feltételez.

“Ez nem teljesen tisztességes, ezért felhívom Törökország figyelmét az ilyen folyamatokra. Választani kell! Ez nem igazságos” – tette hozzá Zelenszkij.

További híreink

Toroczkai László: “A Facebookot el kell felejtenünk. Kell egy új magyar közösségi oldal.”

Varga Lilla

A válság közepén is a “feminista fejlődés” visszaesése aggasztja a Világgazdasági Fórumot

Irányi Dániel

Drogdíleren és legfőbb vevőin ütött rajta a TEK – a főváros peremkerületeit látta el a férfi

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen