17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Zyklon-B gázzal végeznék ki az elítélteket Arizonában

Az arizonai hatóság szerint a Zyklon-B bevezetésével fejlesztést hajtottak végre a régi gázkamrán. A tiltakozó zsidó szervezeteket azonban ez nem győzte meg és a holokausztra hivatkozva kérik a döntés visszavonását.

 “Amikor arra gondolok, hogy civilizált társadalmunkban Arizona állam egy náci találmány felhasználása mellett döntött, akkor nem mondhatok mást, mint, hogy utólag elfogadhatónak nyilvánítjuk a nácik által elkövetett gonoszságokat. 

Ezzel tulajdonképpen azt mondjuk, hogy a nácik helyesen cselekedtek

– mondta az egyik zsidó megkérdezett.

Az nem derült ki, hogy mi áll a gázkamra ismételt beüzemelését lehetővé tévő döntés hátterében, különösen, hogy az érvényes arizonai törvények szerint csak olyan emberek halálos ítéletét lehet vele végrehajtani, akik 1992. november 23. előtt követtek el bűncselekményt. Ennek oka, hogy ők még szabadon dönthetnek kivégzésük eszközéről – írja a zsido.com.

Arizona mellett még további hat államban működnek gázkamrák, bár mindenhol a méreginjekció számít az elsődleges kivégzési módnak.

 

 

További híreink

Bajban a török gazdaság, még a hitelminősítő is leminősítette

Irányi Dániel

Kevin mindkét lopott járművéből kifogyott az benzin, kénytelen volt vonattal menni betörni

Szabó Norbert

Megkéselték a müezzint egy londoni mecsetben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen