20.9 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

10-ből 8-an elutasítják az oltási igazolványokat

Egy kecskeméti közvélemény-kutató felmérése szerint 10 válaszadóból 8 elutasítja azt, hogy bizonyos szolgáltatásokat csak védettségi igazolvánnyal lehessen igénybe venni. 

Az adatfelvétel módja online kérdőives formában történt, az eredmény külön korcsoportokra vonatkoztatva is megtekinthető.

A 30 év alattiak 86%-a elutasítja az oltási igazolványok általi megkülönböztetést, de még a 60 év felettiek, (tehát a nagyobb veszélyben lévők) körében is 67%-os az oltási igazolványokkal bevezetett korlátozás elutasítottsága. Az átlag így 80% körül alakul,

tehát 10 emberből 8 nem ért egyet a kormány intézkedéseivel.

Jóllehet a Kecskemét Poll egy helyi közvélemény-kutató és többnyire helyi kérdésekkel foglalkozik, de a Facebookon keresztül bárki kitölthette a kérdőívet, valamint követhette / követheti az oldalt. 

Figyelemre méltó, hogy az oldalt 1300 felhasználó követi, ennek ellenére a kérdőívet pár nap alatt több, mint 3200 válaszadó töltötte ki.

Az országos kutatóintézetek a pártpreferencia méréseiket jellemzően 1000 fős mintán szokták végezni.

Tekintve, hogy Kecskemét térsége egy olyan országrész, ahol a városi és a falusi életmód is jelen van, és a korcsoportok megoszlása sem mutat jelentős különbséget más megyeszékhelyek adataitól, kijelenthető, hogy

a kutatás teljes egészében megbízható.

A bűvös reprezentatív kifejezést csak azért nem használhatjuk, mert aki nem használ számítógépet, telefont, vagy nincs internet hozzáférése, az esélytelen volt arra, hogy a mintába bekerüljön.

A cég közzétette az egyéni, tehát a szabad kézzel írható indoklások listáját is. Érdemes böngészni benne. 

Egy vendéglátós válasza:

“12 órát dolgozhatok, kiszolgálhatom az oltott vendégeket, én viszont nem mehetek étterembe, moziba. Diszkrimináció!”

Egy másik válaszadó:

“Miért tartanak tőlem, ha ők védettek?”

A pártok közül egyelőre nem történt fellépés az ilyen irányú megkülönböztetés ellen. Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom jelezte, hogy alkotmánybírósághoz fordul az igazolványok miatt.

(illusztráció:faninfo.hu)

 

További híreink

Jobbik: Heves megye elnöke is köszöni szépen, távozik

Irányi Dániel

Operatív törzs: a külföldről érkezőkre tíznapos karantén vár

Varga Lilla

Beköszöntött a tél a Kárpátokba

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen