3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Hírek

100 milliónál is több L.Simon cégeinek

A hivatalos kormányzati honlap adatbázisa szerint L. Simon László fideszes parlamenti képviselő családi érdekeltségei, a Simon és Simon Kft. 32 millió forintot, az Agárdi Aratrum Kft. pedig közel 103 millió forintot nyertek az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázaton. A közzétett adatok szerint a Simon és Simon esetében a támogatási döntés júliusban született meg, míg utóbbi esetében szeptemberben, olvasható 24.hu-n.

Feleség szoknyája mögött

L. Simon László felesége, miután a fideszes politikus azt állította, hogy neki nincs információja a támogatásokról, nem kapott, és nem is igényelt uniós pénzeket. L. Simon László papíron évekkel ezelőtt kiszállt a vállalkozásokból, amelyek azóta felesége neve alatt működnek. Az Agárdi Aratrumban azonban október elejétől újra tulajdonosként bukkant fel a politikus is.

Az ügyvezető szerint a két cég az elmúlt években összesen 29,3 millió forint területalapú támogatást kapott, zöldítésre 15 milliót, gyümölcstermesztésre 5,8 milliót, extenzív termesztésre 5,7 milliót, az AKG részeként pedig 76,5 milliót.

A képviselő és családja már korábban is százmilliókat zsebelt be a legkülönfélébb jogcímeken: az egykori fitneszedző feleség 281 millió forintért vett földeket az állami árverésen, de nyertek bő 45 milliót panziófejlesztésre is.

L.Simon Lászlónak művészeti tevékenysége is jelentős. Itt inkább nem idéznénk belőle, de igen könnyen megtalálhatók sajtos stílusú versei.

 

További híreink

Feloszlatták a legnépesebb kerület Fidesz-alapszervezetét, kétfelé szakadt a frakció

Faragó Dániel

Belesodorhatja-e a kormány hazánkat a háborúba az EU-s pénzekért cserébe?

Irányi Dániel

„Kölcsönösségre” és „kiegyensúlyozottságra” törekszik az EU Kínával

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben