13.3 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
GazdaságHírek

106 millió forintért építenek futódombot Felcsúton

Idén meglehetősen szerény sportfejlesztési programot tervezett a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, hiszen ezúttal 1,1 milliárd forintot is elegendőnek éreztek a fejlesztéseikhez – írja az Mfor.hu.

A Puskás Akadémiát működtető alapítvány mindössze 1,1 milliárd forintos igényt nyújtott be a 2019/2020-as szezonra, ez azonban még mindig bőven elegendő összeg ahhoz, hogy jó eséllyel ezúttal is a Fejér megyei település focijába áramoljon a legtöbb eltérített közpénz.

Az alapítvány honlapján közzétett program szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott pénzből a legnagyobb előfinanszírozott összeget, 375 milliót, ingatlan-beruházásra és felújításra fordítják. További 311 milliót előfinanszírozott tárgyi eszköz beszerzésre, 254,1 millió az utánpótlás-nevelés feladatait szolgálja, 106 millió a személyi jellegű ráfordításokat fedezi, 76 millió forintot pedig utófinanszírozott ingatlan-beruházásra, felújításra fordítanak.

A program alapján a legfőbb projekt az akadémia területén lévő bentlakásos kollégium felújítása lenne idén, ennek során a 2006-ban felhúzott épületet kívül-belül megújítanák.

“Ezáltal is komfortosabbá téve a fiatalok életét. Valamint higiénia és egészségügyi okból teljes körű bútorok cseréjét, fürdő, közösségi helyiségek felújítását el kívánjuk végezni” – olvasható a programban.

A beruházás teljes költsége 254,8 millió forint, a program szerint a munkák július elsején kezdődtek – a nyári szünetre időzítve azokat – és szeptember elsejére be is fejeződtek.

Emellett építettek egy “futódomb, lépcső elnevezésű felépítményt” több mint 106 millió forintból. A “felépítmény” a sportolók képességfejlesztését szolgálja, ami a valóságban egy kb. 31 méter hosszú, 17 méter széles domb, melynek legmagasabb pihenő része 2,25 méter magas.

Ennél valamivel költségesebb terv a stadion pályája körüli LED fal beszerzése és telepítése, optika kiépítés, elosztó átalakítása. Teljes bekerülési értéke a dokumentum szerint 269 millió forint. Itt azonban még nincs vége a „hatalmas beruházásoknak”, ugyanis további 200 millióból solar lámpát, pályavilágítót vesznek, 109 millió forintból nagybuszt is beszereznének. A kisebb tételeket jelentő fűkasza, permetezőgép, fűnyíró és kondicionáló eszközök mellett.

A 106 millió forintos személyi jellegű ráfordítás a sportfejlesztési program szerint 58 alkalmazott fizetéséhez járulna hozzá, többek között a sajtós munkatársak, a riporter, a videós elemző, az öregdiák központ vezetője, a szakács, az élelmezés vezető, a rendszergazda, a buszvezetők, a   személyi asszisztens, a sofőr és elemzők béréhez.

(Mfor.hu)

További híreink

Még a Kúria szerint is jogos volt a januári tanársztrájk

Faragó Dániel

Egymást is átverték a többszázmilliós kenőpénzt zsebre vágó szocialisták

Faragó Dániel

Új cégbe szervezné a rákkeltő hintőporait a Johnson&Johnson, hogy csökkentse a perek során kifizetendő összeget

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben