2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

140 ezer diák jelentkezhet ingyenes külföldi nyelvi kurzusokra

A diákok fejenként 2000 eurót kapnak, ami az utazás költségein túl a költőpénzt is magában foglalja.

Az intézményeknek 30 nap, az egyéni pályázóknak 60 nap áll rendelkezésükre arra, hogy jelentkezzenek a kormányzat által meghirdetett, ingyenes külföldi nyelvi kurzusokra – közölte az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában a programért felelős miniszteri biztos.

Bartos Mónika hangsúlyozta: a 9-10. évfolyamos diákok által igénybe vehető programban fejenként 2000 eurót használhatnak fel a fiatalok; ez a kurzus és az utazás költségein túl tartalmazza a biztosítás díját, illetve a költőpénzt is.

A legutóbbi adatok szerint a kiutazók 318 akkreditált külföldi nyelviskolában vehetnek részt kétszer kéthetes angol, francia és német nyelvtanfolyamokon – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri Biztosa.

Forrás: MTI

További híreink

Rezsifrász – bölcsődék, óvodák és szociális intézmények is bezárhatnak

Faragó Dániel

“Fontolják meg a gyerekek beoltását, ennek lesz jelentősége az iskolai oktatás szempontjából is”

Irányi Dániel

Arcfelismerő rendszert telepítenek kilenc skóciai iskolába

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben