34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Magukra hagyott halottak Spanyolország-szerte

Magukra hagyott idős emberek holtesteit találták meg a lakások fertőtlenítésére kivezényelt katonák Spanyolországban.

Kontinensünkön Olaszország után Spanyolország számít a második legfertőzöttebb országnak. Kedd reggelre már 35 136 betegről beszélhetünk, továbbá 2311 elhunytról. A helyzet súlyosságára való tekintettel a spanyol kormány április 11-ig meghosszabbította a szükségállapotot.

Mint arról már beszámoltunk, a spanyol kórházak túltelítettsége olyan méreteket öltött, hogy a betegek már a padlón fekszenek, mivel elegendő ágy sem áll rendelkezésükre.

A Guardian nemrég egy ennél is megrázóbb esetről írt. A fertőzött régióbéli lakások átvizsgálására és fertőtlenítésére a spanyol vezetés katonákat vezényelt ki. Margarita Robles védelmi miniszter közlése szerint a katonák több lakásban is magukra hagyott, idős emberekre bukkantak:

A lakásokba kivezényelt katonák emellett pedig több, egyedül hagyott idős ember holttestét is megtalálták.

Margarita Robles az esettel kapcsolatban azt mondta, nem hagyják annyiban ezt az embertelen bánásmódot, ha pedig valakiről kiderül, hogy semmibe vette a kötelességét, felelősségre vonják.

(szeretlekmagyarorszag.hu nyomán)

További híreink

Mélyponton a forint: 340,6 forinton jár az euró

Dunai Tibor

A Magyar Orvosi Kamara szerint “nagyon korai” még a nyitás

Irányi Dániel

Nagy érdeklődés mellett indult a Magyar Sziget első napja

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben