2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Két büntetőügyben is gyanúsított Varju László

Emlékezhetünk rá, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Varju László több társával együtt 2018 decemberében csinált cirkuszt az MTVA székházából, majd panaszkodtak, hogy őket bántalmazták, melyről sem felvétel, sem látlelet nem készült, tehát semmiféle bizonyítékot nem tudtak prezentálni, azonban most úgy tűnik, képletesen szólva mégis “megütheti bokáját” Varju.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint két büntetőügyben is gyanúsított az országgyűlési képviselő. Mint írják, a választás rendje elleni bűntett, valamint garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt folytatnak nyomozást ellene.

Az ügyészég arról tájékoztatott minket:

A választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő eljárásban megalapozott gyanú lényege szerint Varju László 2018 februárjában, az országgyűlési választás előtt az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy függetlenként induló jelöltnek – nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért azért, hogy lépjen vissza a javára. A passzív választójoga gyakorlásának befolyásolására irányuló ajánlatot a férfi visszautasította.

Mikor Varju több országgyűlési képviselő társával belépett az MTVA székházba, hogy az 5 pontból álló követeléseiket átadják, a biztonsági osztály vezetője közölte, hogy zárt és védett területre nem léphetnek be, ám ők tovább próbálkoztak.

Ezért, mint tájékoztatnak a közlemény további részében:

A köznyugalom elleni bűncselekmény miatt azért folyik eljárás, mert Varju László a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját, amely cselekménye garázdaság vétségének megállapítására lehet alkalmas. A testi épség elleni bűncselekmény miatt közölt megalapozott gyanú szerint Varju László később a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyílnak, és többszöri felszólításra sem távozott. Erőszakos ellenállása miatt végül testi kényszert alkalmaztak vele szemben, amelynek továbbra is ellenszegült. A földre feküdt, elkapta egy biztonsági őr lábát, majd azt kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Nem elhanyagolható információ, hogy az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés mindkét ügyben felfüggesztette. Varju László a mai gyanúsítotti kihallgatása során vallomást tett, érdemi védekezést terjesztett elő és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Az ügyben korábban kiadott sajtóközlemények a következő linkeken érhetőek el.

További híreink

Varju a Turulról – “nem ismerem az ügyet” (videóval)

Faragó Dániel

Látkép roncsderbi után

Kemény János

Komáromi Zoltán nem örül a kötelező maszkviselés eltörlésének

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben