17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

2021 március: A Párbeszéd felkérdezte cigányügyben a Jobbikot

Miután Mirkóczki Ádám korábbi jobbikos képviselő azt nyilatkozta, hogy a Jobbik prolipárt és megőrül új szövetségeseitől az Ungár Péter által tulajdonolt azonnali.hu interjút készített a Párbeszéd  Roma Műhely szervezőjével, a Párbeszéd kisebbségi referensével, Berki Sándorral. Ebből szemezgettünk.

Kérdésre válaszolva Berki Sándor úgy nyilatkozott, hogy

Ma egy roma embernek egy egyszerű hivatali ügyintézés is nagy problémát jelent.

A Párbeszéd Roma Műhelyét egyébként 2020 decemberében kezdték el szervezni, ezalatt olyan elismert szakembereket vontak be a munkába, mint Setét Jenő és Horváth Aladár.

 

Állásfoglalást várnak el az egykori radikálisoktól

A Jobbik csodálatos megvilágosodása eredményes volt, hiszen a párt és a cigányok kapcsolatát firtató kérdésre Berki Sándor úgy válaszolt, hogy

Jakab Péter egy népszerű poltiikus. Viszont az mindenképpen szükséges lesz, hogy a Jobbiknak romaügyekben hamarosan állást kell foglalnia. Erre még várunk azért. Az oktatáspolitikában már vannak közös pontjaink, és Jakabék is látják már, hogy a cigányságot meg kell szólítani.

Berki ezzel elismerte Jakab Péter erőfeszítéseit, de úgy gondolja, hogy a Jobbiknak további lépéseket kell ahhoz tenni, hogy a balliberális brigád megbocsásson nekik.

 

 

 

 

 

 

(Szerkesztőségünk nem tárol képeket a Párbeszéd Roma Műhelyének vezetőjéről, ezért kiemelt képünkön az azonnali.hu oldal fotóját használtuk.)

További híreink

Budapest 2036 – az új sportállamtitkár támogatja a rendezést

Faragó Dániel

Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Varga Lilla

A pénztár helyett az autóhoz tolták a bevásárlókocsit

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen