1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Megfenyegette a családot, majd rájuk gyújtotta a házukat

Egy 40 éves nő április elején, a hajnali órákban egy miskolci családi ház nyitott teraszán lévő kanapét meggyújtotta azzal a szándékkal, hogy az ingatlanban lakó család benn égjen.

A tűz átterjedt a tetőszerkezetre, és a lakásban tartózkodók közül ébren lévő egy felnőtt és egy kiskorú személy a tüzet észlelve alvó családtagjaikat – egy férfit és két nőt – felkeltették, és a lakásból kimenekültek. Megpróbálták oltani a tüzet, de az olyan rohamosan terjedt, hogy kilátástalannak tűnt a megfékezése, azt csak az értesítésre kiérkező tűzoltók tudták eloltani.

A gyanúsított korábban már három alkalommal szándékosan okozott tüzet ugyanezen lakás udvarán.

A nyomozás során a helyszíni szemle keretében a tűzesettel érintett lakás hátsó lakrészének szobájából előkerült egy korábban – ezen cím postaládájában – a család által megtalált papírlap, amely kézírással „Meghaltok egészen, megérdemlitek.” szöveget tartalmazta az ott lakók utóneveivel együtt.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, tanúk megfélemlítése, befolyásolása, esetleg tárgyi bizonyítási eszközök elrejtése, illetőleg a megkísérelt bűncselekmény véghezvitelének veszélye miatt.

A Miskolci Járásbíróság az indítványnak helyt adva a hivatkozott indokokkal egyezően a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

(infostart.hu)

További híreink

Az USA kijelentette: Izrael a Nemzetközi Büntetőbíróság felett áll

Faragó Dániel

Csoportos nemierőszak vádjával elítélték a Milan és a Real Madrid korábbi játékosát

Irányi Dániel

Többszázmilliós ÁFA-csalás miatt vették őrizetbe a hitgyülis Joób Mártont

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben