14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

31 jemeni civil veszítette életét egy szaúdi légitámadás során

Már 31-re emelkedett a halálos áldozatok száma egy légitámadás után, melyet egy esküvő ellen hajtott végre a szaúdi légierő a jemeni Al-Meshaafah közelében Jawf kormányzóság területén. Az áldozatok többségükben nők és gyerekek.

A helyi beszámolók szerint a szaúdi vadászgépek egy Mabkhout Marzouq Marei nevű lakos házában rendezett esküvőt bombáztak le, ahol nagyon sok nő és gyerek tartózkodott.

A beszámolók szerint a Maarib kórházba 16 holttestet és számos súlyos sérültet szállítottak az eset után, amíg az Al-Hazm kórházba 8 holttestet és számos súlyos sebesültet vittek be. Ma reggelre azonban a halálos áldozatok száma 31-re emelkedett.

 

Jawf tartomány kormányzója Amer Al-Marrani tábornok a sajtó számára elmondta, hogy a szaúdi koalíció csapatai jól tudták, hogy a megtámadott faluban csak civilek tartózkodnak és ott nincsenek katonai célpontok.

A jemeni Ansarullah ellenálló mozgalom média központja videót is készített a felháborító szaúdi légi agresszió áldozatairól.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

További híreink

Végre eltávolították a magyarellenes falfirkákat Kolozsvárott

Szabó Norbert

Mindent elsöprő fertőzési hullámra számítanak Izraelben

Faragó Dániel

Folytatódnak a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásai

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben