17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

4 millió oltottnál kezdődhet a megkülönböztetés?

Orbán Viktor korábban azt mondta, 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, az újabb újraindítási lépések fokozatosan várhatóak. A következő nagyon fontos mérföldkő az lehet, amikor elérjük a négymillió magyar beoltottat – írja a Magyar Hírlap. A lap az oltatlanok tervezett diszkriminációját igyekszik úgy beállítani, mint “komoly könnyítések”.

Miközben egyes országok – például Svájc – az enyhítéseket az esetszámok csökkenéséhez kötik, addig vannak olyan államok, ahol teljesen mindegy hogy csökkennek-e a fertőzések, a kormányok kizárólag a vakcinákkal zsarolnak: amíg nincs meg a megfelelő számú oltott, történjék bármi, itt enyhítés nem lesz.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál tervezi életbe léptetni a magyar állampolgárok megkülönböztetését aszerint, hogy ki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, és ki nem.

A kiszivárgott információk szerint hamarosan nyitnak a szállodák, fürdők, mozik és színházak, azonban a “nem védettek” nem látogathatják majd ezeket.

A lap úgy tudja, a kormány a diszkriminációt csak 18 éves kortól alkalmazza, vagyis egy 17 éves oltatlan ugyanúgy igénybe veheti a fent említett szolgáltatásokat, mint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők. Egy évvel idősebb testvére azonban már nem. Teljesen logikus, nem?

Négymillió beoltottnál nyithatnak a teraszok után már a belső terek is, ott azonban nem mindennapi szabályozást sikerült kidolgozni: a személyzetnek mindig viselnie kell a maszkot, a vendégek addig levehetik, amíg isznak egy kortyot, vagy esznek egy falatot, ám a fogyasztás idején kívül ugyan úgy viselniük kell azt.

A hírlap szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Kapcsolódó: A momentum követelte, a Fidesz meglépi? https://magyarjelen.hu/momentum-a-beoltottakat-mentesitsek-az-osszes-korlatozas-alol/

További híreink

Elfogták a férfit, aki kalapáccsal verte fejbe kutyáját

Irányi Dániel

Izrael légicsapást mért a szíriai hadsereg több állására

Kiss Albert

Nemet mondott Putyinnak a tábornagy, a főváros ellen vezeti katonáit

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen