15.8 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

427 ezer euróból épült közvécé Romániában

Piteşti-en március közepén átadták azt a közvécét, melynek árából akár négy lakást is vehetne az ember Kolozsváron – adta hírül a Főtér.

A piteşti-i városközpont közvécéje 2,09 millió lejből épült. A városházi tér felújításáért, amelynek a vécéprojekt is része, több mint 14 millió lejt, vagyis 2,8 millió eurót csengetett ki a városvezetés. Dacára ezt annak, hogy a legutóbbi közterületfelújítás 2008-ban volt.

A lap a méregdrága közvécét is alapos vizsgálat alá vetette. A komplexumot a föld alá építették, amit két irányból lehet megközelíteni: hagyományos lépcsőn (kötelezően szálcsiszolt inoxkorláttal!), valamint egy lifttel, mozgássérültek számára. A vécében öt-öt fülke van nőknek és férfiaknak és egy a mozgássérülteknek.

A berendezése elég ronda, a fémmotívum lenn is folytatódik, csakhogy az inoxlapból hajtogatott mosdókagylók leginkább valami vágóhídi szennyvízelvezetőre emlékeztetnek, és az egésznek van valami teljesen-fölösleges-hangulata

– értékeli a Főtér a látványvilágot.

A vécé lejáratát üvegtető védi, melynek takarítása igencsak kérdéses. A lépcsőt gránitlapok borítják. A felújított teret pedig szigorúan Kínából és Indiából importált kőlapokkal burkolták.

Szeretek a drága wc-t a románok 

Noha a piteşti-i közvécé a legdrágább Romániában, máshol sem aprózzák el, ha wc felújításról van szó. A gyulafehérvári várban például 370 ezer euróból sikerült megvalósítani a közvécé építést, a Suceava megyei Voivodeasa általános iskolájának vécéje pedig 200 ezer euróba került, míg a bánffyhunyadi városközponté 120 ezer euró volt.

A piteşti-i közvécé- és térfelújítási projektet még az előző, PSD-s polgármester indította. A jelenlegi polgármester azt állítja, nem is tudta, hogy ilyen drága lesz az objektum…

Fotó: Denis Grigorescu

 

További híreink

Idegállapotba került, ezért szúrta szíven élettársát a 22 éves terhes nő

Irányi Dániel

Nem voltak hajlandóak megműteni a hároméves szívbeteg kisfiút, mert a szülei nincsenek beoltva

Irányi Dániel

“A Fradi idén megnyeri a BL-t” (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen