11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

5500 egészségügyi dolgozóval kevesebb

A 110 ezer állami egészségügyi dolgozó 95 százaléka aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést – írja az Index.

Akit akár csak hír szintjén is érdekelt, hogy mi történik keddtől az orvosokkal, ápolókkal, nővérekkel, az egészségügyi dolgozókkal, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megszólalására várt. Ugyanis várhatóan náluk összesítették azok számát, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, s ezzel március 1-jétől megszűnt a közalkalmazotti státuszuk, és befejezték a munkát az „állami” szektorban.

Az OKFŐ-t kedden délelőtt nem tudtuk megszólaltatni, azt viszont kiderítettük, hogy érdemes a távirati iroda híreit figyelni, mert hamarosan megszólal a főigazgatóság vezetője az adatokat illetően. Jenei Zoltán kevéssel fél 3 után szólalt meg, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint. Az OKF főigazgatója ezt óriási eredménynek nevezte ezt.

KIFEJTETTE, TÖBB MINT 110 EZREN DOLGOZNAK AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZERBEN, AZ OKFŐ KÖZLÉSE ALAPJÁN TEHÁT MINTEGY 5500 DOLGOZÓ NEM ÍRTA ALÁ A SZERZŐDÉSÉT.

Jenei hozzátette, a 95 százalékos arány akár még 96 százalékig is felmehet.

Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is. Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására született végül 95 százalékos eredmény.

Nincs tömeges felmondás – állítja az intézmény főigazgatója.

Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Elmondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.

„Teljes garanciát lehet adni” arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

Ahogy korábban írtunk róla, ilyen kórházak voltak a

– tatabányai Szent Borbála Kórház

Az orvosigazgató ezt levélben tudatta az NNK-val.

– a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház

– a Szent Imre Kórház.

További híreink

Pert indítanak Gulyás Mártonék ellen

Kemény János

Szlovéniában már nem kötelező a köztéri maszk

Kemény János

BLM-gólörömmel provokálták a Millwall szurkolókat a QPR játékosok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben