18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Jelentős hátránnyal indulnak az oltatlan versenyzők az Australian Openen

Az elmúlt hetekben Ausztrália és Victoria állam kormánya azt kommunikálta a teniszvilágnak, hogy oltatlan játékosoknak nem hajlandóak vízumot kiállítani és engedélyezni belépésüket az országba. Az ausztrál Covid-szabályok még mindig rendkívül szigorúak, több rostán kell átmennie az embernek, hogy bebocsájtást nyerjen az országba. Így többek között az oltás beadását elutasító Novak Djokovics szereplése is erősen kérdéses volt a 2022-es év első Grand Slam-tornáján – emlékeztet az index.

Doktor Gődény - Novak Djokovic, a világ legjobb teniszezője... | فيسبوك

A férfi profi mezőny, az ATP-Tour résztvevőinek 35%-a oltatlan, így komoly hiányzókkal is kellett volna számolni, amennyiben kizárólag oltott játékosok vehettek volna részt a tornán. A WTA, azaz a női mezőny szervezete ezúttal nyílt levélben tisztázta az eddig levegőben lógó kérdést:

“Mindenki részt vehet a versenyen, de

az oltatlanokra szigorú karantén és napi szintű tesztelés vár.”

Így lehetőség nyílik a 34 éves szerb világelsőnek, hogy pályafutása 21. Grand Slam-trófeáját hódítsa el, mellyel egyeduralkodóvá válna a férfi tenisz történetében.

A teniszszervezet leveléből továbbá az is kiderül, hogy a 2022-es Australian Open selejtezőit újra a Melbourne Parkban rendezik, miután a tavalyi évben Dubajban kerültek megrendezésre az előselejtezők a világjárvány visszaszorítása érdekében.

További híreink

Az egészségügyisek megtámadták a kötelező oltásról szóló rendeletet

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Miért támogatja Jakab Péter és a Jobbik, hogy 200 milliót szórjon el Lyukóvölgy integrációjára a miskolci városvezetés?

Irányi Dániel

A bevándorlás pártján áll Demszky Gábor

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen