18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BűnügyHírek

67 éves idős, beteg férfit rabolt ki egy 17 éves fiatalkorú Pécsen

A Pécsi Járásbíróság 2020. január 10-én egy hónapra elrendelte fiatalkorú K.L. gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

A rendelkezésére álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2019. december 25. napján 13 óra 15 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton tartózkodott, és mivel pénzt akart szerezni, követni kezdte az idős, korábbi combnyaktörése miatt nehézkesen járó sértettet, aki gyalogosan haladt. A fiatalkorú gyanúsított a sértettet hátulról meglökte, aki ennek következtében a földre, hasra esett. A gyanúsított a hátáról levette hátizsákját, és az abban lévő 2.000,-Ft készpénzt, telefontöltőt, órát, 2 db karórát, 3 db régi schilling bankjegyet, 2 db régi líra bankjegyet és a sértett személyi igazolványát, TAJ kártyáját, valamint lakcímkártyáját. Ezt követően a hátizsákkal gyanúsított a helyszínről elszaladt.

A cselekmény következtében sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A cselekménnyel okozott 19.500,-Ft kárból 18.500,-Ft a nyomozás során lefoglalással megtérült.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított– szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés végleges – tudatta velünk a Pécsi Törvényszék.

További híreink

Trianon revíziója szerb és koreai szemmel

Szabó Norbert

Saját nagyapját gyilkolta meg a nyereményért a borsodi “fiatal” és az “élettárs”

Irányi Dániel

Egészen az oltópontig viszik a rendőrök az elfogott oltatlanokat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben