28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

A Mi Hazánk a törvény erejével tiltaná meg a szivárványos zászló középületre helyezését

Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk- mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Novák a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák, mondván, egyfelől a jelkép kitűzése a gyerekek számára is látható propaganda, másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat.

A gyerekek számára is látható propaganda esete annak ellenére valósul meg folyamatosan (pl. a tavalyi Pécs Prideon), hogy ezt az új gyermekvédelmi törvény tiltja. A rendelkezéshez, illetve magához a bűncselekmény elkövetéséhez viszont nem rendeltek semmilyen büntetési tételt – ez Lantos János (Mi Hazánk) feljelentése nyomán derült ki még 2021-ben.

A Mi Hazánk akkori országgyűlési képviselőjelöltje feljelentést tett a rendőrségen, mert több szülő is elvitte a gyermekét a Pécs Pride-ra. Lantos hangsúlyozta, hogy a rendezvény szervezőit jelentette fel, ugyanis a fő felelősség az övék, de a rendőrség azzal utasította el a beadványt, hogy a törvény ehhez a jogsértéshez nem rendel hozzá büntetési tételt, tehát önmagában csak egy politikai állásfoglalás, egy semmit nem érő gumicsont a jogalkotó részéről.

Lantos János: komoly kritikánk van a kormánnyal szemben a Pride kapcsán (VIDEÓ)

A mostani javaslat kapcsán tartott tájékoztatón Novák Előd még hozzátette: a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat.

A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket – fogalmazott.

A legendássá vált 2020-as akció az akkor még Parlamenten kívül politizáló mozgalom alelnökétől.

(MTI nyomán)

További híreink

Döbbenetes felvételek Iránból, az utcán heverő haldoklókról (+videó)

Kiss Albert

A magyar gazdaság csődjének beismerése a benzinárplafon meghosszabbítása – a Mi Hazánk azonnali beavatkozást követel!

Faragó Dániel

Fellebbez az ügyészség a borsodnádasdi gyilkosság ügyében

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben