5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A 75 éves férfinak 39 felesége és 94 gyermeke van

Indiában él a világ legnagyobb, 181 főt számláló családja. A 75 éves Ziona Chanának az utolsó információk szerint 39 felesége, 94 gyermeke és 34 unokája van. Egy hatalmas házban élnek együtt, és állításuk szerint mindannyiukat szoros kötelék fűzi össze.

A Baktawng Tlangnuam faluban élő Ziona Chana nemcsak a család, hanem a Chana páwl keresztény szekta vezetője is egyben, ami lehetővé teszi a többnejűséget. Apjának hét házastársa és 29 gyermeke volt összesen. Ziona 17 éves volt, amikor elvette első nejét, a nála három évvel idősebb Zathiangit. Azóta további 38 asszonnyal lépett frigyre, és családjuk óriásira bővült: összesen, a vőkkel, menyekkel, az unokákkal és a dédunokákkal együtt a legutóbbi adatok szerint 181 főt számlálnak, bár egyes források szerint 180-an vannak.

Az első, legidősebb asszony ügyel a fegyelemre, ellenőrzi a háztartást, és ő oszthatja ki a fiatalabb házastársak feladatait. A férfi egy négyemeletes, százszobás házat építtetett, mely a Chhuan Thar Run nevet viseli, ebben él a család nagy része. A vendégek számára külön épületet tartanak fenn, felnőtt lányai férjeikkel külön házban laknak. Ziona egy nagy hálószobában alszik, feleségei pedig két hálótermen osztoznak. Az éjszakákat az asszonyok felváltva töltik vele, míg napközben átlagosan hét-nyolc feleség kíséri, és ők figyelnek férjük kívánságaira, igényeire. Fiatalabb feleségei általában egy-egy heteket tölthetnek vele.

A férfi állítja, ő nevezte el gyermekeit, és mindannyiuk nevét tudja is. Saját iskolát alapított számukra, melynek működését testvére felügyeli. A tanítás a kormány által előírt tantervre épül, de néhány, a szektával kapcsolatos, speciális órát is hozzáadott.

A családban mindenkinek megvan a maga feladata. Az asszonyok főznek, a lányok mosnak és takarítanak, míg a férfiak az állattenyésztésből és a mezőgazdaságból veszik ki a részüket, valamint bútorokat, edényeket készítenek. Összesen legalább 100 kiló rizs, 60 kiló krumpli és 40 kiló csirke fogy náluk naponta. A férfi állítja, feleségei közt nincs féltékenység, rivalizálás, és elmondása szerint arra is van esély, hogy további asszonyokkal bővül majd a család.

Forrás: femina

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben