20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

A balliberális ellenzék ismét “komolyan” vette a parlamenti munkát

A mai napon 115 igen, 53 nem szavazattal és 3 tartózkodással elfogadta az országgyűlés azt a kulturális törvénycsomagot, amely alapján a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal, illetve létrejön a Nemzeti Kulturális Tanács intézménye is.

Az eredeti törvénymódosításban a Nemzeti Kulturális Alap drasztikus átalakítása, illetve a független színházak támogatásának tiltása is szerepelt, de ezek azóta kikerültek a módosítási csomagból.

A balliberális ellenzék ismét roppant “ötletes” módon fejezte ki ellenérzését, bár ezúttal nem sípoltak és doboltak, csupán fekete maszkot húztak maguk elé.

További híreink

Időseket segítő akcióprogramot indít a Mi Hazánk

Szabó Norbert

Magyar Nemzet: Májustól jöhet az enyhítés

Szabó Norbert

Göncz Árpád szobra sem úszta meg az év utolsó napjait

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben