17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A balliberálisoknak megint nem sikerült ledönteni a kétharmadot

Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) 17 597 voksot kapott, a jobbikos Bíró László (DK-Párbeszéd-Momentum- MSZP) 15 875 szavazattal lecsúszott a kétharmad lebontásáról.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési- képviselő választást Borsodban. A Választás.hu oldalán található, 99 százalékos feldolgozottsági adatok szerint a kormánypárti jelölt a szavazatok 50,87  százalékát kapta, míg a jobbikos – a teljes balliberális ellenzék által támogatott – Bíró László 45,09 százaléknyi voksot kapott. Tóth Ádám független jelöltre 752-en, azaz a szavazók 2,23 százaléka szavazott.

A borsodi választás legnagyobb tétje a parlamenti kétharmad megtartása, vagy elveszítése volt, ami azúttal sem sikerült az ellenzéki pártoknak.

A választás.hu adatai szerint fél órával az urnazárás előtt a választásra jogosultak kevesebb mint fele, mindössze 44,57 százaléka adta le voksát a borsodi időközi országgyűlési választáson.
Ezzel a mostani részvétel messze elmaradt a két évvel ezelőtti voksolástól, amikor a szavazásra jogosultak közel 65 százaléka élt állampolgári jogával. Az akkori eredmények szerint Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) 49,3 százalékot kapott, míg Bíró László -akkor még csak a jobbik színeiben – 31,64 százalékkal lett a második.

Az időközi országgyűlési képviselő- választás kiírásának előzménye, hogy Koncz Ferenc, a térség 2018-ban megválasztott képviselője júliusban motorbalesetben elhunyt. Az országgyűlési képviselői mandátumért öten szálltak ringbe.

További híreink

Aknába esett egy tizenhárom éves kislány

Irányi Dániel

Erdők telepítésével az éghajlatváltozás ellen

Kemény János

Az első öt páncélozott Gidrán megérkezett Tatára

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen