3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

A baloldallal egy platformon: a Fidesz sem támogatja az iparűzési adó felfüggesztését

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az ATV Híradójának azt mondta, hogy nem támogatják Parragh László kezdeményezését az iparűzési adó eltörléséről.

Korábban maga Orbán Viktor kért ötleteket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától a kis- és közepes vállalkozások megsegítésére. Parragh László meg is fogalmazta javaslatát a helyi iparűzési adó átmeneti elengedéséről, amely nagy segítség lenne mindazoknak, akik a pandémia kezdete óta – a kormány rendelkezései miatt – nem tudják űzni tevékenységüket.

A felvetést Budapest MSZP-s főpolgármester-helyettese, Tüttő Kata azonnal megtámadta.

Győzött a baloldal?

Legutóbb Izer Norbert adóügyi államtitkár még óvatosan fogalmazott, mindössze annyit mondott az iparűzési adó szabályairól, hogy “nincs végleges döntés”.

Számos javaslat érkezett be az elmúlt időszakban, az értékelésük még zajlik. A parlament általi elfogadott adótörvényekben nincsenek radikális változtatások a helyi adóknál

– mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Az Atv-ben viszont Kósa Lajos már egyenesen úgy nyilatkozott:

nem támogatják Parragh László kezdeményezését az iparűzési adó eltörléséről.

Nem tudni, hogy a baloldal kiállása miatt hátrált meg a kormány, vagy ők maguk sem szerették volna az adó felfüggesztését, az viszont biztos:

mind a kormány, mind a balliberális oldal álláspontja az, hogy az iparűzési adót akkor is könyörtelenül be kell hajtani, ha éppen miattuk nem folytathatja tevékenységét a magyar vállalkozó.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben