0.5 C
Budapest
2021. január 26., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

A bialai rabbi felszólította a követőit, hogy oltassák be magukat

Ben-Cion Rabinowicz rabbi mindenkire nézve kötelezőnek tartja a koronavírus elleni oltás beadatását, juthatnak hozzá az információhoz a zsido.com és magyarjelen.hu olvasói.

A levelet, melyet a bialai hászid irányzat feje fogalmazott meg, számos újság megjelentette. Az írásban a rabbi arra biztatja követőit, sőt, az egész társadalmat, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen.

„Kétségtelen, hogy a zsidó jog szerint mindenki köteles beoltatni magát.”

„Látható, hogy ez a járvány sokkal veszélyesebb, mint a legtöbb más betegség, és rengeteg embert ölt meg mind itt, a Szentföldön, mind pedig külföldön.”

A rabbi azt is hozzátette, hogy a vakcina semmiféle veszélyt nem rejt, sőt,

vallási parancsolat a beadatása:

„A vakcinának nincsen semmiféle veszélye. Sőt, van egy kiemelkedően fontos parancsolatunk, hogy nagyon kell vigyáznunk az életünkre. Azt mondja a Tóra: »nagyon«, ami azt jelenti, hogy az embernek erőfeszítéseket kell tennie, és nagyon körültekintőnek kell lennie e parancsolat betartásában, amikor életmentésről van szó.”

Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy az oltás beadatása nem jelenti azt, hogy kevésbé szigorúan kell vennünk a járványügyi előírásokat: „Isten ments, hogy óvatlanabbak legyünk – továbbra is mindenkinek be kell tartania az egészségügyi szervezetek utasításait, ahogyan eddig is azt kértem, hogy mindenki kövesse azokat.”

A Karlin-Sztolin hászid mozgalom vezetői hasonló tartalmú felhívást tettek közzé a napokban, és mindenkit az oltás beadatására buzdítottak. Az elmúlt hetekben több izraelita vallási vezető nyilatkozott hasonlóan.

 

Kapcsolódó híreink

Letartóztattak egy női börtönőrt, mert szexuális kapcsolatot létesített egy elítélt erőszaktevővel

Irányi Dániel

Kiszolgáltak egy 60 évest az idősek vásárlási sávjában, ezért a rendőrség bezáratta a pékséget

Irányi Dániel

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben