11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Akkora a tömeg a kaszinókban, mintha nem is lenne koronavírus-járvány (videóval)

Amíg az éttermeket, mozikat, fitnesztermeket (legalábbis elvileg), állatkerteket és a legtöbb szabadidős programlehetőséget kínáló helyet nem lehet látogatni, addig a kaszinók továbbra is nyitva lehetnek. Azok ugyanis nem minősülnek vendéglátóipari egységnek, de a kaszinók is csak úgy maradhatnak nyitva, ha betartják a járványügyi védelmi intézkedéseket. Ezeket néztük meg az elmúlt két hétvégén – írja a Telex.

A lap tudósítója a kaszinóban felhőtlen hangulatot, és egymás hegyén-hátán tobzódó embertömeget látott, akik többsége a maszkot vagy orr alatt, vagy kifejezetten tokamelegítőként hordta. A rulettasztal körül alig fértek el az egymást taposó emberek.

Kávét, üdítőt, de akár viszkit is lehet kérni, a teremben cikázó pincérek meg felszolgálják azt, szigorúan ingyen – ahogy békeidőben is –, hiszen ez nem egy vendéglátóhely.

Ilyennek festi le a lap az életet a fővárosi kaszinóban a járvány “harmadik, felfutó” szakaszában, amikor Kásler már az iskolákat és az üzleteket is bezáratná. Szerencsére a kaszinó egyik kategóriába sem esik bele, így a koronavírus is messze elkerüli.

Noha a rendőrség büszkén hozza nyilvánosságra, hogy mikor hány embert vegzáltak az utcán a maszk “helytelen viselése miatt”, mennyi “szabálysértőt” igazoltattak éjszakánként, valamint hány üzletet, vagy vendéglátóegységet zárattak be és bírságoltak súlyos összegekre “illegális nyitásért”, arról sajnálatos módon nem található semmiféle adat, hogy tavaly szeptember óta összesen hányszor ellenőrizték a kaszinókban, hogy betartják-e a járványügyi védelmi intézkedéseket.

A Telex kérdésére a BRFK szűkszavúan mindössze annyit válaszolt, “folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását, és jogsértő cselekmény észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket”. Hozzátették, a rendőri intézkedéseket az operatív törzs napi tájékoztatóiból lehet megtudni.

Ezzel csak az a probléma, hogy onnan hónapok óta ki vannak tiltva az újságírók, így az operatív törzs nem is kaphat kellemetlen kérdéseket, és csupán arról kell beszélniük, amiről szeretnének.

A lapnak egyébként korábban arról nyilatkoztak “belsősök”, hogy a kaszinók járványügyi szempontból “nem is olyan veszélyesek”, mivel a kártyákat gyakran cserélik, a játékosok pedig “nem nyúlkálhatnak”. Ez persze nem vonatkozik a játékgépekre, ahol mindenki összefogdos mindent, vagy a rulettnél a gyakran gazdát cserélő zsetonokra. A levegőztetésnek van egy központi, a teremmenedzser által felügyelt kezelőfelülete, a helyiség is különböző zónákra van osztva, de aztán, hogy a hőmérséklet-szabályozásra alkalmas rendszer mennyire tisztítja is a levegőt, az már egy másik kérdés.

Meg kell hagyni, lehet valami a kaszinósok érvelésében, hiszen tavaly óta gyakorlatilag gondtalanul folyik arrafelé az élet, a “berobbanó korona-krízis” mégis rendre elmaradt, így lehet a kaszinókban tényleg nem terjed a vírus…

Fotó: Telex

További híreink

Toroczkai az ATV-ben: az államcsőd felé haladunk

Faragó Dániel

Hamilton: a Forma-1-nek többet kell tennie az emberi jogokért

Irányi Dániel

Igazi télies időjárásra számíthatunk a hétvégén

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben