10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
HírekKülföld

A fagyi visszanyalt: Bevándorláspárti szenátort rabolt ki egy algériai banda

Egy algériai banda rabolta ki a kormányzó baloldali Öt Csillag mozgatom szenátorát Róma központi pályaudvarán.

Gabriel Lanzi szenátort és egy bírót is kirabolt a három algériai férfi. Az Il Giornale beszámolója szerint a bírótól elrabolt aktatáska tele volt bizalmas iratokkal.

Pár perccel a bíró kirablása után támadták meg az észak-afrikai bevándorlók Lanzi szenátort is, amikor taxit akart fogni. A banda elmenekült az iPadjét, laptopját és állami dokumentumokat tartalmazó táskájával.

Két rablót gyorsan elfogott az események után a rendőrség, a harmadik tettest még keresik. Szerencsére az összes lopott iratot sikerült a rendőröknek visszaszerezniük.

Az eset azért is különösen érdekes, mert a szeptember elején alakult új, baloldali olasz kormány újra megnyitotta a kikötőket az észak-afrikai migránsok előtt.

Az elmúlt években Róma központi pályaudvara, a Tremini pályaudvar és környéke rendkívül veszélyes hellyé vált a migráció miatt.

Múlt télen egy 60 éves asszonyt vertek össze észak-afrikai migránsok rablás közben. Pár hónapra rá pedig megkéselt egy afrikai migráns egy olasz hajléktalant, csak mert az keresztet viselt a nyakában.

 

 

További híreink

Kína “globális közkinccsé” tenné a vírus elleni oltóanyagot

Dunai Tibor

Rendőrök ellenőrzik a maszkviselést a buszállomásokon

Irányi Dániel

Migránsok és “földművelés”. Újabb alagutat találtak Ásotthalomnál

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben