13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A “fehér felsőbbrendűség” elleni fellépést sürgetik Bidennél

A fegyveres szolgálatok személyzeti albizottságát vezető zsidó származású Jackie Speier demokrata képviselő levélben kérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy minősítse nemzetbiztonsági fenyegetésnek a “fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportokat” – írja a Yahoo.

Miközben Donald Trump korábbi amerikai elnök az utcán randalírozó, embereket lincselő, üzleteket felgyújtó, nyíltan demokrácia- és államellenes propagandát folytató Antifát szerette volna terrorszervezetté nyilvánítani (a BLM ellen ő sem mert fellépni), addig a demokraták szerint Amerikára a valódi fenyegetés a “fehér felsőbbrendűség” – jelentsen ez bármit is.

Jackie Speier indoklásában olyan elképesztő állításokat fogalmazott meg, mint hogy a közösségi média (Facebook és Twitter) segíti a szélsőjobboldali nézetek terjedését, és megkönnyíti a neonáci csoportok tagtoborzását.

Ezen felül Speier azt is szeretné elérni, elnöki rendelet írja elő minden katonai újonc átvilágítását, illetve a kormányzati biztonsági engedélyekért folyamodókat, hogy a közösségi oldalakon vannak-e kapcsolataik szélsőséges csoportokkal. (A szélsőséges alatt természetesen azon fehér, jobboldali csoportokat kell érteni, melyek a demokraták szerint “szélsőségesek”. A radikális, fehérellenes mozgalmak támogatása továbbra sem von maga után semmiféle negatív következményt.)

Speier, aki levelét elküldte Lyod Austin védelmi miniszternek és Avril Hainesnek, a hírszerzés vezetőjének is, azzal érvelt, hogy a közösségi oldalak megfelelő platformot nyújtanak a belföldi terrorista csoportoknak az új tagok toborzására és az erőszakos cselekmények szervezésére. Ennek ellenére a katonai toborzásnál a jelentkezők internetes tevékenységét mégsem ellenőrzik, ahogy a biztonsági engedélyeztetési folyamatoknál sem.

Joe Biden már nem sokkal beiktatása után utasította kabinetét a “belföldi terrorizmus” jelentette veszély teljes feltérképezésére, amit a hírszerzés vezetőjének hivatala, a belbiztonsági tárca és az FBI közösen végez.

Fotó: Yuri Gripas/Reuters

További híreink

Hetedíziglen sem hagyjuk!

Kiss Albert

Kétmillió fecske hiányzik Magyarországról, és ennek az ember az oka

Irányi Dániel

Félelmetes sebességgel iszlamizálódik Európa (Videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen