28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Kultúra

A Fekete István Vándorkiállítás Székesfehérvárról indult útnak

Titkos kalendárium címmel nyílt meg kedden Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából útjára indított országos vándorkiállítás Székesfehérvárott.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban november 27-ig látogatható interaktív tárlat megnyitóján Emőd Teréz kurátor elmondta: a középpontban egy, az évszakokat ábrázoló nagy fa áll, melyhez egy társasjáték kapcsolódik, illetve van egy QR-kódos játék, ahol a természet és az állatok hangjait lehet kitalálni, de diafilmek és bábok is láthatók a kiállításon.

A tizenegy tablón található Fekete István-idézetek a természet nyelvén szólítják meg az olvasókat, de számos könyve, az életútjával foglalkozó írások és egy digitális fotóalbum is várja az érdeklődőket.

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítani, mert napjainkban fókuszba került a természetvédelem, a fenntarthatóság témaköre, Fekete István művei pedig a természettel harmóniában való létezést mutatják be tökéletes élethűséggel, jól orientálva az olvasókat.

A felnőtteknek és gyerekeknek szánt kiállítás november 27-ig marad a városban, majd folytatja útját Veszprémbe és Ajkára.

A kiállítást a Táncsics Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak részvételével nyitották meg, akik azonnal birtokba vették a „terepet”. Az eseményen ott volt Kovács Zsanett, a Móra Könyvkiadó marketingvezetője. Elmondta, hogy Székesfehérvár után Veszprémbe, majd Ajkára viszik el a tárlatot – olvasható a Székesfehervár.hu portálon.

A Titkos kalendáriumot november 27-ig látogathatjuk a Gárdonyi Művház nyitva tartási idejében, hétfőn kedden és szerdán 10 és 17 óra között, csütörtökön 13 és 19 óra között, pénteken 9 és 16 óra között, míg szombaton 10 és 14 óra között. Iskolás csoportokat is fogadnak, előzetesen az 22/501 – 160-as telefonszámon lehet bejelentkezni.

(Forrás: MTI, szekesfehervar.hu – Fotók: szekesfehervar.hu/Simon Erika – Borítókép: nlc.hu)

További híreink

Íme a nyomtatott lap, amely nem a széles tömegekhez szól

Faragó Dániel

Elhunyt M. Szabó Miklós hadtörténész

Varga Lilla

Ingyen síelhetnek a legkisebbek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben