10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
KiemeltVélemény

A Fidesz 650 millióért vásárolt MSZP-t Kecskeméten

A fenti cím akkor állná meg teljesen a helyét, ha a gazdasági és politikai folyamatok között lenne bármilyen összefüggés, illetve ha ma Magyarországon 650 millió forintnyi megrendelés alkalmas lenne arra, hogy egy szocialista képviselőt megingasson forradalmi, che guevarai harcosságú, sziklaszilárd ellenzéki mivoltában. 

Amennyiben a fentieket a kedves olvasó igaznak véli, akkor az alábbiakban arról olvashat, hogy a fideszes városvezetés és a szocialista elit hogyan olvad össze gazdasági érdekek mentén Kecskeméten, az Alföld szívében. Abban az esetben, ha úgy gondoljuk, hogy tisztán szakmai alapon is lehet önkormányzati megrendelést kapni 3 év alatt 650 millióért, akkor ezt a rövid írást tekintsük csupán egy véleménycikknek.

Ha azt gondoljuk, hogy ez egy kecskeméti, speciális eset, amiben nem érdemes semmilyen összefüggést látni arra nézve, hogy a Fidesz és az MSZP között évtizedek óta közös korrupciós mechanizmusokon alapuló alku van érvényben, akkor ne vonjunk le ilyen következtetést.

A történet a Király Józsefről szól, aki egy régi vágású szocialista poltikus a “Hírös városban”. Király József a baloldali összefogásnak köszönhetően 2019-ben a belvárosi rész egyéni önkormányzati képviselője lett. Ő a Bács-Kiskun megyei MSZP elnöke, emellett építkezési vállakozó, kiemelt szakterülete a műemlékvédelem. Amit még érdemes leírni, hogy a közéleti aktivitás régi hagyomány a családban, hiszen a felmenők között többen is tagjai, következésképpen pedig haszonélvezői voltak az állampártnak.

Király József legnagyobb érdekeltsége a Free Line Kft. nevű építőipari vállalkozás, amelyet 1992-ben alapított édesapjával. Erre a cégre azért figyelhettünk fel, mert

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN SZÁMOS MEGRENDELÉST KAPOTT KECSKEMÉT VÁROSÁTÓL, AMELYNEK ÖNKORMÁNYZATÁT A FIDESZES SZEMEREYNÉ PATAKI KLAUDIA VEZETI 2014 ÓTA POLGÁRMESTERKÉNT.

Kecskeméten nem csupán a polgármestert adja a Fidesz, hanem a közgyűlésben is a kormányzó pártnak van a legnagyobb frakciója. Ennek ellenére a szocialista politikus is kapja a zsíros megrendeléseket szép számmal. A Telex összesítése alapján Király József legnagyobb cége

  • 2018-ban elnyerte a Kertvárosi Általános Iskolája energetikai korszerűsítésének munkáját 72,9 millió forint plusz áfáért
  • 2019-ben a Rudolf-laktanya veszélytelenítésére és az ottani szemét elhordására kapott megbízást a várostól, a két tételt együtt 10,7 millió forint plusz áfáért vállalta a cég
  • 2020-ban a Margaréta buszforduló kiépítését bízták rá nettó 33,5 millió forintért
  • szintén tavaly egy sokkal nagyobb munkát is leakasztott a Free Line, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekten dolgozhatnak 398,8 millió forintért

Ami még vérlázítóbbá teszi az esetet, hogy ez utóbbi általános iskola történetesen a Király által képviselt körzetben található, pontosan a politikus képviselői irodája mellett.

KIRÁLY JÓZSEF NEM MELLÉKESEN AZ MSZP ORSZÁGOS ELNÖKSÉGÉNEK A TAGJA,

tehát elvben a kormány egyik kihívójának a legfontosabb döntéshozó testületében ül. Király József továbbá a szocialista párt előválasztási jelöltje is Kecskeméten (Bács-Kiskun megye 2. számú OEVK). Érdekes kérdés, hogy győzelme esetén kell-e visszaosztania majd valamit a fideszes városvezetésnek, illetve egy baloldali kormányzás felállása után, milyen elszámoltatás várhat a helyi fideszes kiskirályokra? Valószínűleg pontosan olyan, mint amilyet ők eszközöltek a 2010 előtti kormányok esetében.

Eleve is kérdéses, hogy ki oszthat vissza kinek, hiszen az álláshalmozó Király József véletlenül

ANNAK A TESTÜLETNEK, A VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGNAK IS AZ ELNÖKE(!!!), AMELY ÉPPEN AZOKRÓL A BERUHÁZÁSOKRÓL, FEJLESZTÉSEKRŐL DÖNTÖTT, AMELYEKET SAJÁT CÉGE NYERT MEG.

A fideszes városvezetés által 650 milliós megrendeléssel megtámogatott, (megvett?) Király József mellett egyébként már a Jobbik is felsorakozott. Kijelenthető tehát, hogy Király győzelmével – a költségvetésen kívül – mindenki jól járna.

Király József az MSZP helyi elnöke, tőle “jobbra” (legalábbis a képen) Lejer Zoltán a Jobbik pártigazgatója.

 

 

További híreink

Ukrajna határainak megváltoztatását szorgalmazta egy beregszászi lakos

Varga Lilla

Bélyegen Frakk, a macskák réme

Varga Lilla

A “szélsőjobb” elleni szavazásra buzdítja követőit egy olasz “influenszer”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben