26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A Glastonbury Fesztiválon boldogította a szórakozni vágyókat Greta Thunberg

Meglepetésfellépőként szólalt fel Greta Thunberg az angliai Glastonbury Fesztiválon, ahol az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztetett. A klímaharc ikonjává vált 19 éves lány hangsúlyozta: a Föld bioszférája “nemcsak változik, hanem destabilizálódik, összeomlik” – adta hírül az EuroNews.

Thunberg a fesztiválozók előtt kelt ki a világ vezetői ellen, akik „kiskapukat létrehozva” védik az éghajlatváltozásért felelős cégeket.

„Ez egy erkölcsi döntés, amely az egész élő bolygót veszélybe sodorja”

– panaszolta az egybegyűlteknek, akiket valószínűleg jobban lekötött volna, ha a fesztiválhoz igazodva, dalba önti gondjait.

Végül azonban nem énekelt, viszont egy motivációs trénereket megszégyenítő gondolattal zárta sorait: “A leghihetetlenebb dolgokra vagyunk képesek. (…) Még van időnk új utat választani, visszalépni a szakadék széléről. A remény keresése helyett teremtsétek meg ti magatok a reményt!” – hangsúlyozta a fesztivál Piramis színpadán, ugyanazon a helyen, ahol három évvel ezelőtt Sir David Attenborough beszélt.!”

A kis ökoharcos előtt egy nyugat-londoni rapper előadását vetítették ki, aki a londoni Grenfell Towerben történt tűzesett miatt háborgott. Szerinte a felelősök „jogi keretek mögött bujkálnak” (jelentsen ez bármit is), miközben

„nap mint nap percek alatt tartóztatnak le és ítélnek el sokkal kevésbé súlyos cselekményekért fiatal afroamerikai férfiakat”.

Ítélte el a rasszista, kisebbségeket elnyomó, és érvényesülni nem hagyó rendszert a milliomos néger rapper.

Arról nincs tudomásunk, hogy Thunberg a repüléssel és utazással járó károsanyagkibocsátás végett biciklivel ment-e Svédországból a helyszínre, vagy vannak olyan fontos ügyek, melyek felülírják az általunk hagyott ökológiai lábnyomot?

További híreink

Orosz külügyminiszter: hadműveletünk célja az USA és nyugati gyarmatai világuralmi törekvéseinek megállítása

Irányi Dániel

Törökországban betiltották több közösségi portál reklámtevékenységét

Varga Lilla

Steinmeier: szégyenletes és dühítő az antiszemitizmus erősödése Németországban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben