2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság

A Hugo Boss a vártnál nagyobb veszteséggel zárta 2020-at

A Hugo Boss ruházati és divatcikk kereskedő vállalat az elemzők által vártnál nagyobb veszteséggel zárta 2020-at a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások következtében.

A cég csütörtökön azt közölte, hogy a tavalyi adózás utáni vesztesége 219 millió euró volt az egy évvel korábbi 205 millió euró nyereséget követően. Elemzők alacsonyabb, 181 millió euró veszteséggel számoltak a múlt évre.

A kamat- és adófizetés előtti (EBIT) veszteség 236 millió euró volt.

A cég értékesítése 33 százalékkal, 1 milliárd 950 millió euróra esett a 2019. évi 2 milliárd 880 millió euróról. A tavalyi negyedik negyedévben éves szinten 29 százalékkal, 583 millió euróra csökkent a cég értékesítése.

A Hugo Boss azt közölte, hogy eredményeit különösen rontotta boltjainak bezárása főbb piacain, Németországban és Nagy-Britanniában, és úgy véli, hogy folytatódik a kedvezőtlen trend a folyó negyedévben is. Összességében ugyanakkor a Hugo Boss bevételének a növekedésével, profittal, illetve  kamat- és adófizetés előtti nyereséggel számol idén.

(Forrás: MTI – Kép: hugoboss.com)

További híreink

Minden a háború miatt van, vagy mégsem? – Csak ezt az egy táblázatot nézze meg!

Faragó Dániel

Élelmiszerönrendelkezés, családügy, demográfia – Meloni nem Orbántól lopta a minisztériumi struktúrát

Faragó Dániel

“A belső szobátokban imádkozzatok” – 14 milliárdot kapott a Mercedes, de a templom fűtésére nincs pénz Kecskeméten

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben