7 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföldSport

A japánok hetven százaléka ellenzi a jövő évi rendezést

Egy felmérés szerint a japánok hetven százaléka ellenzi, hogy jövőre megtartsák az idén nyárról elhalasztott tokiói olimpiát és paralimpiát.

A Kyodo japán hírügynökség vasárnap közzétett országos közvélemény-kutatása szerint a válaszadóknak csupán 23,9 százaléka helyeselné, ha a fővárosban jövő nyáron sor kerülne az ötkarikás játékokra. A megkérdezettek 36,4 százaléka azt mondta, hogy ismét el kell halasztani az olimpiát, 33,7 százalék szerint pedig törölni kell azt.

A pénteken indult háromnapos telefonos felmérésben részt vettek 44,1 százaléka úgy vélekedik, hogy néző nélkül, vagy korlátozott nézőszámmal kell lebonyolítani a versenyeket, mérkőzéseket.

Az újabb halasztást vagy a törlést támogatók 75,3 százaléka úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány a közeljövőben még nem lesz megfékezhető. További 12,7 százalék szerint a japán kormánynak elsősorban azzal kellene foglalkoznia, hogy megakadályozza a vírus terjedését a szigetországban, 5,9 százalék pedig a játékok növekvő költsége miatt érvelt a rendezés ellen.

A szervezőbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) március végén halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg.

A japán szervezők ragaszkodnak a jövő nyári dátumhoz, ám az eredetileg tervezetthez képest jelentősen csökkentett költségvetéssel akarják lebonyolítani az eseményt.

MTI

További híreink

Miután felmosták a németekkel a pályát, még a stadiont is kitakarították a japánok

Irányi Dániel

Észak-koreai rakétakísérlet miatt kellett óvóhelyre menekülniük a japánoknak

Irányi Dániel

Japán visszatérhet az atomenergiához

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben