4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete nem támogatja az oltás kötelezővé tételét

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete őszintén bízik benne, hogy a kereskedelmi ágazatban egyetlen munkáltató sem fog kötelező védőoltást előírni a munkavállalói számára – írja a 24.hu-nak eljuttatott sajtóközleményében a kereskedelemben dolgozókat tömörítő szakszervezet.

Ha valaki mégis kötelezővé tenne a védőoltást, az ezzel párhuzamosan azt is írja elő, hogy vásárlóként se lehessen oltási igazolvány nélkül az üzlet területére lépni

– írják.

Emlékezetes, miután a balliberális média, és a baloldal vezető politikusai immáron hetek óta követelik az újbóli szigorítások bevezetését, a kormány úgy döntött, rátesz egy lapáttal, és a kötelező maszkviselés mellett gyakorlatilag kötelezővé tette a kísérleti vakcinákat az állami intézményekben, valamint feljogosította a munkaadókat az oltatlan dolgozók terrorizálására.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a munkáltatók akár kötelezővé is tehetik a koronavírus elleni “védőoltást” a munkavállalóik számára. A rendeltben szerepel továbbá, hogy legalább 45 napot kell adni a munkavállalóknak arra, hogy beoltsák magukat, ami a kétdózisú oltásoknak az első dózisára vonatkozik. Ha valaki nem enged a zsarolásnak, a munkáltatója egy éves fizetés nélküli szabadságot rendelhet el számára, egy év leteltével pedig elbocsáthatja. Ha közben felveszi az oltást, a munkáltató azonnal köteles visszamondani a fizetés nélküli szabadságot.

Kiemelt kép forrása: Facebook

 

 

További híreink

Kinevezték az első állatvédelmi miniszteri biztost

Irányi Dániel

Milliónyi „klímamenekült” kaphatna vízumot Németországban

Irányi Dániel

Négy palesztin sérült meg egy izraeli támadásában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen