15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A kormány elárulta, miért maradhatnak nyitva a kaszinók

Mert kaszinók. Ennyi.

A kormánypárt gőgje és átlag emberekhez való hozzáállása sokak számára egyre szembetűnőbb. Különösen most, mikor éppen ők voltak azok, akik lezárták az országot. Korlátozások, tiltások, bírságok és komoly szankciók léptek életbe, miközben segítségre nem számíthat még a bajbajutott szektor sem. Gondoljunk csak Parragh László szavaira, akitől a megszorult vállalkozók a tagdíj elengedését kérték, mire ő annyit felelt: “aki nem tud ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni”.

De az is legalább ilyen visszás lépés volt a kormány részéről, mikor a vészhelyzetre hivatkozva benyújtott salátatörvényben Alaptörvénybe iktatták, hogy a “közpénz elveszíti közpénz jellegét”.

Beszédes az is, hogy miközben az éttermeket, kocsmákat és egyéb vendéglátóipari egységeket bezáratták, majd lényegében sorsára hagyták, addig az érdekeltségükbe tartozó kaszinók továbbra is gond nélkül nyitva tarthatnak. 

Erről az ellentmondásról érdeklődött egy ellenzéki képviselő, mire Fónagy János államtitkár cinikusan lényegében azt válaszolta, a kaszinók azért maradhatnak nyitva, mert

hiába fogadnak vendégeket, nem vendéglátóhelyek, inkább olyanok, mint a lottózók.

A kérdést eredetileg Varga Mihály pénzügyminiszternek címezték, és így hangzott: a kaszinók miért tarthatnak nyitva egy világjárvány közepén úgy, hogy minden más vendéglátóipari egységet bezártak?

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter megbízásából Fónagy János államtitkár válaszolt:

a szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények – így többek között a lottózók, a kártyatermek és játékkaszinók – nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Hozzátette: a kaszinóknak is be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket és legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk, amit a hatóság folyamatosan ellenőriz.

A kaszinókat elkerülő drasztikusabb szigorításokat ősszel Gulyás Gergely miniszter hasonlóképp azzal magyarázta, hogy azok nem minősülnek vendéglátóhelyeknek, de akkor a Miniszterelnökséget vezető miniszter a felvetést indokoltnak tartotta, és megígérte, azt továbbítja az operatív törzsnek.

24.hu nyomán

Kiemelt képünkön Fónagy János parlamenti munka közben – Fotó: HírTV

További híreink

Folytatódtak az összecsapások Jemenben

Kiss Albert

Gálameccs – saját pályájukon kényszerítettük térdre a magyar himnuszt kifütyülő angolokat

Faragó Dániel

“Draghi, Draghi, vaffanculo!” – Az oltatlanok csak szupermarketbe, gyógyszertárba és templomba mehetnek Olaszországban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben