16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

A közönség kifújolta a himnusz alatt letérdelő focicsapatokat

Ahogyan korábban az amerikai futballban már megszokottá vált, úgy térdeltek le az “európai futball” játékosai is az amerikai himnusz alatt. A helyzet appropója azonban, hogy hosszú idő után most először játszhatott az FC Dallas és a Nashville SC csapata közönség előtt. A szurkolók pedig hangos fújolással jelezték, mit is gondolnak a himnuszukat nem tisztelő futballistákról.

Az eset rendkívül felháborította a játékosokat. A Dallas színesbőrű védője egyenesen “undorítónak” nevezte a fanok viselkedését.

“Fekete erő”, mutatja a Dallas milliókat kereső, “elnyomott” védője

Reggie Cannon, a Dallas védője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón indulatos kirohanást intézett a klub rajongói felé. Bocsánatot kért mindenkitől, amiért ilyen szurkolóik vannak. Szerinte ők (a BLM) éppen megváltoztatják Amerikát, ám sajnálatos módon a fanok “nem értik, mit jelképez a térdelés”, egyszerűen “túl szűk látókörűek”, hogy felfogják a térdelés fontosságát. Hozzátette, ő előre tudta, hogy ez fog történni, ennek ellenére mégis rendkívül bosszantja az eset.

A Toyota Stadionba a teljes korlátozás feloldásával összesen 5000 főnek engedélyezték a Nashville elleni találkozón való részvételt, bár a felső limittől jócskán elmaradt a jegyvásárlások száma.

Hasonlóan a többi vezető amerikai ligához, az MLS-ben is csoportos térdeléssel fejezték ki a csapatok a rasszizmus elleni kiállásukat. A himnusz alatti letérdelést viszont az Egyesült Államokban a többség tiszteletlenségnek tartja. Éppen ezért sokan hangos fújolással fogadták, hogy a Dallas-Nashville párharc résztvevői is a térdelést választották.

„Azt gondolom, hogy ez undorító volt. Abszolút gusztustalan.”

– fogalmazott. A 22 éves játékos az 1-0-s vereség után. Majd elégedetten hozzátette, hogy a térdelés után, amikor felálltak, fehér bőrű csapattársa, Ryan Hollingshead bocsánatot kért tőle a szurkolók nevében.

(hetek.hu nyomán – Fotó: Youtube/ESPN FC)

 

További híreink

Újabb demonstrációk Franciaország szerte az igazolvány és a kötelező oltás ellen

Irányi Dániel

Egymilliárd eurónál is nagyobb nyereségre tett szert a BioNTech az első negyedévben

Irányi Dániel

2005-ben a Fidesz szorgalmazta, mára az ellenkezőjét képviseli – mi az?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen