17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A legmagasabb 13. havi nyugdíj majd százszorosa a legalacsonyabbnak

A napokban kapják kézhez a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első negyedét. Nyugdíjas szervezetek szerint nem az egyszeri juttatás jelent megoldást arra, hogy hazánkban egyre több idős ember él a szegénységi küszöb alatt – írja az ATV.

Van, akit maradéktalanul sikerült lekenyerezni a 13. havi nyugdíjjal, van, akit kevésbé:

“Nem akarom egyik pártot sem magasztalni, de ettől a kormánytól én többet kaptam, mint eddig valaha”

– szólt az egyik vélemény.

“Egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Hát most a húsárak hogy felmentek? Akkor mit segített? Ha azt vesszük semmit”

– vélekedett egy másik nyugdíjas.

A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke a hírportálnak nyilatkozva elmondta:

“Az átlag nyugdíjnál ez 37500 forintot jelent. De a minimál nyugdíjasoknál, akiknek nagyjából 22800 forint körül van a nyugdíjuk, nekik ez az egyheti nyugdíj most körülbelül 5000 forintot jelent. Akinek legmagasabb a nyugdíja meg 500 ezer forintot jelent ez az egy heti kifizetés. Szóval a különbség a legkisebb, meg a legnagyobb nyugdíjas között közel százszoros. Ez az amit a legtöbben szerintem elviselhetetlennek tartanak.”

Nem véletlen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom demagógnak tartja a 13. havi nyugdíjat, ami ráadásul pont azokon nem segít, akik a legjobban rá vannak szorulva. Éppen ezért a párt inkább igazságos nyugdíjrendszert és hatékonyabb gazdaságmentő intézkedéseket követel.

“A Mi Hazánk szorgalmazza a 12 éve változatlan, 28.500.- forintos nyugdíjminimum jelentős megemelését, egyúttal a nyugdíjplafon visszaállítását, a kommunista luxusnyugdíjak eltörlését, a tisztességes gyermeknevelést elismerő nyugdíj-kiegészítést és többek közt a mindig is méltatlanul alulfizetett ápolók, szociális dolgozók nyugdíjának megemelését”

– szögezte le a párt alelnöke, Novák Előd.

 

További híreink

Elfogyott a víz, mert kitermeli a világ egyik legnagyobb környezetszennyezője a Coca-Cola

Kiss Albert

Trónfosztók Harca

Varga Lilla

Már december 11-én megkezdik az USA-ban a védőoltások beadását

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen