14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

A magyar gazdaság csődjének beismerése a benzinárplafon meghosszabbítása – a Mi Hazánk azonnali beavatkozást követel!

Visszafordíthatatlan folyamatokat eredményezhet Orbán Viktor bejelentése, miszerint 3 hónappal meghosszabbítja a kormány az üzemanyagárak felső határának rögzítését. Nyilvánvaló, hogy az üzemanyagár-stop meghosszabbításával a kormány leplezni szeretné a gyengülő forintot és az ezzel együtt romló gazdasági mutatókat – mutat rá Szajlai János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje.

Folytatás alább.

Az elmúlt évek adatait megfigyelve láthatjuk, hogy a jelenlegi 96 dolláros hordonkénti kőolaj ára jóval magasabb (112 dollár) volt a 2014 es olajár válság idején, mégis, csak 430 forint körül volt az üzemanyagok hazai ára, köszönhetően az akkor csaknem száz forinttal alacsonyabb dollár árfolyamnak. Ezt a terhet akarja most a kormány a benzinkutak üzemeltetőire hárítani, amit azonban már nem tudnak kigazdálkodni a sok esetben családi vállalkozásként működő kisvállalkozók.

Jelenleg a nyersolaj folyamatos drágulása és a forint gyengülése miatt a dízel átlagos nagykereskedelmi ára már most 9 forinttal magasabb, mint amennyiért azt a kutasok eladhatják, ezért az elmúlt pár napban, többen is jelezték, hogy a rendelkezésre álló készletük kifogytával bezárják a kútjaikat, illetve több kúton korlátozzák a vásárolható mennyiséget.

A Mi Hazánk már tavaly nyár óta az üzemanyagok adótartalmának csökkentését kéri a kormánytól, ám úgy tűnik, ezt a jelentős bevételi forrást nem akarja a kormány kiengedni a kezéből.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy akár több száz családi vállalkozást tönkretegyenek a saját hatalmuk fenntartása és a romló gazdaság leplezése érdekében, ezért azonnali lépéseket követelünk a bajba kerülő benzinkutak megsegítésére és az üzemanyagok nagykereskedelmi árának csökkentésére– írja közleményében Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelölt.

További híreink

Egyszer majd kérünk magától valamit

Faragó Dániel

Gulyás Gergely bejelentette a járványügyi akcióterv részleteit

Dunai Tibor

Látta valahol? November vége óta nem tudni, hol van ez a 17 éves zuglói lány – fotó

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben