13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemeltSport

A megítélt kártérítésből egy fillért sem kapott meg Maria Cozma családja

Tizenkét éve gyilkolták meg Maria Cozmát, a Veszprém román válogatott kézilabdázóját. Édesapja máig nem érti, miért kellett fiának meghalnia.

“Miért kellett meghalnia? Miért nem lehettem ott vele, hogy megvédhessem? Azóta is várom, hogy az elkövetők egyszer majd elém állnak, és elmondják, milyen okból gyilkolták meg őt”

– mondta a román Libertatea című lapnak a sírnál Petre Cozma.

Emlékezetes, 2009. február 8-án a román beállót és csapattársait megtámadta egy mélyigénytelen, antiszociális elemekből verbuválódott bűnbanda a veszprémi Patrióta lokál előtt. Cozmát szíven szúrták, minek következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróság mintegy 200 millió forintos kártérítést ítélt meg családjának, de a hozzátartozói egy fillért sem láttak

– írja a Blikk a lap cikke nyomán.

“Nyugdíjasok vagyunk a feleségemmel. Azt mondták, egyszer megkapjuk azt a pénzt, de az a nap sosem jön el”

– magyarázta Petre Cozma, aki feleségével együtt havonta 1800 leiből, alig 130 ezer forintból él.

A gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytiglanira ítélték, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 év fegyházzal megúszta. 2012. április 27-én másodfokon még ennél is felháborítóbb ítélet született:

Raffael és Németh 18-18, Sztojka 8 évet kapott. Utóbbi 2018-ban kedvezménnyel szabadult, de ismét rácsok mögött van, emberkereskedelem miatt akár 8 évre is ítélhetik.

atv.hu nyomán – Fotó: MTI / Kovács Tamás

További híreink

Elfogták a maszkos rablót: kétszer ment vissza fegyverrel ugyanabba a lakásba

Szabó Norbert

Amerika karjaiba lökik a szankciók Európát

Irányi Dániel

Zavarta az ugatás, ezért rálőtt a szomszéd kutyájára

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben