6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

A megszokottnál kevesebben, de újra voltak zarándokok a csíksomlyói búcsún

A megszokottnál kevesebben, de így is szép számban vettek részt az idei csíksomlyói búcsún a járványhelyzet miatt, meg is telt zarándokokkal a somlyói hegynyereg. Az időjárás is kedvezett az egy év kihagyás után ismét szabadtéren megszervezett pünkösdi búcsú részvevőinek, írta a Szekelyhon. 

Szükségünk van Csíksomlyóra, szükségünk van a csíksomlyói Szűzanya oltalmára, hogy megmaradhassunk. Fontos, hogy őseink hitét vigyük tovább, értékeikből táplálkozzunk, az ő nyomdokaikban haladjunk azon az úton, amely megerősít összetart bennünket – fogalmazott ünnepi szentbeszédében a csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka.

SALAMON JÓZSEF GYIMESBÜKKI PLÉBÁNOS AZT MONDTA: CSÍKSOMLYÓ NÉPE MA MÁR FOGALOM, HISZEN MAGÁBA FOGLALJA MINDAZOKAT, AKIK NAGY SZERETETTEL VANNAK ITT, AKIKNEK FONTOS A BOLDOGSÁGOS CSÍKSOMLYÓI SZŰZANYA OLTALMA, ÉS AKIK IGAZI ÉDESANYÁNAK ÉRZIK ŐT.

Mint mondta „fogjunk össze és engedjük, hogy a Jóisten az ő szeretetén keresztül, a közösségeinken keresztül éltessen bennünket”.

(Fotó: Veres Nándor / MTI)

További híreink

AFD: ne fizessünk migránstámogató szervezeteknek!

Kemény János

Az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezte a V4-ek védelmi bizottsági ülésén Novák Előd

Irányi Dániel

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben