19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Mi Hazánk a Hegyi-Karabahban kitört konfliktusban is az őshonos, keresztény örményeket támogatja

A magyar kormány a Hegyi-Karabahban kitört fegyveres konfliktus során Azerbajdzsánt támogatja, arra hivatkozva, hogy „az örmény többségű Hegyi-Karabah Azerbajdzsán nemzetközileg elismert határain belül fekszik, hazánk pedig általános nemzetközi jogi alapelvként támogatja az államok területi integritását és szuverenitását”.

A Mi Hazánk Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a kormány ellentmondásos magatartására hívja fel a figyelmet. Mint írják:

Túl azon, hogy a magát a kereszténység védelmezőjének mutató magyar kormány a világ legősibb keresztény népe, az örmények helyett a muszlim Azerbajdzsánt támogatja, a kormány álláspontjával az igazságtalan trianoni határokkal elválasztott magyar testvéreinket is elárulja.

Hozzáteszik, a párt számára elsősorban a nemzetek önrendelkezésének elve számít, amely elv szerint az őshonos népek kollektív jogai fontosabbak, mint a nagyhatalmi játszmák és nemzetközi gazdasági okok alapján megfogalmazott „területi integritás”. Rámutatnak, hogy Hegyi-Karabahban az évezredek óta őshonos, keresztény örmények abszolút többségben vannak, a helyzetük az Erdélyben őshonos székelyek, vagy éppen Kárpátalján őshonos magyarok helyzetével egyezik meg.

A Mi Hazánk számára az elszakított területeken élő magyarság jogainak érvényesítése megelőzi azt a nemzetközi jogi alapelvet, amely Románia, Ukrajna, Szlovákia vagy Szerbia területi integritását rögzíti, de soha nem szól a magyarság nemzeti önrendelkezéséről, még a területi autonómia szintjén sem

– írják.

A Mi Hazánk ennek értelmében a Hegyi-Karabahban kitört konfliktus során is az őshonos, keresztény örményeket támogatja, s elítéli a magyar kormány megalkuvó, és a magyar érdekeket is eláruló döntését, amely mögött üzleti érdekek állnak.

Magyarjelen.hu

További híreink

Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Dunai Tibor

Nem szabadulhat Beke István

Varga Lilla

Addig verte barátnőjét, míg az össze nem esett, majd fojtogatni kezdte

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen