36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Mi Hazánk a Hegyi-Karabahban kitört konfliktusban is az őshonos, keresztény örményeket támogatja

A magyar kormány a Hegyi-Karabahban kitört fegyveres konfliktus során Azerbajdzsánt támogatja, arra hivatkozva, hogy „az örmény többségű Hegyi-Karabah Azerbajdzsán nemzetközileg elismert határain belül fekszik, hazánk pedig általános nemzetközi jogi alapelvként támogatja az államok területi integritását és szuverenitását”.

A Mi Hazánk Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a kormány ellentmondásos magatartására hívja fel a figyelmet. Mint írják:

Túl azon, hogy a magát a kereszténység védelmezőjének mutató magyar kormány a világ legősibb keresztény népe, az örmények helyett a muszlim Azerbajdzsánt támogatja, a kormány álláspontjával az igazságtalan trianoni határokkal elválasztott magyar testvéreinket is elárulja.

Hozzáteszik, a párt számára elsősorban a nemzetek önrendelkezésének elve számít, amely elv szerint az őshonos népek kollektív jogai fontosabbak, mint a nagyhatalmi játszmák és nemzetközi gazdasági okok alapján megfogalmazott „területi integritás”. Rámutatnak, hogy Hegyi-Karabahban az évezredek óta őshonos, keresztény örmények abszolút többségben vannak, a helyzetük az Erdélyben őshonos székelyek, vagy éppen Kárpátalján őshonos magyarok helyzetével egyezik meg.

A Mi Hazánk számára az elszakított területeken élő magyarság jogainak érvényesítése megelőzi azt a nemzetközi jogi alapelvet, amely Románia, Ukrajna, Szlovákia vagy Szerbia területi integritását rögzíti, de soha nem szól a magyarság nemzeti önrendelkezéséről, még a területi autonómia szintjén sem

– írják.

A Mi Hazánk ennek értelmében a Hegyi-Karabahban kitört konfliktus során is az őshonos, keresztény örményeket támogatja, s elítéli a magyar kormány megalkuvó, és a magyar érdekeket is eláruló döntését, amely mögött üzleti érdekek állnak.

Magyarjelen.hu

További híreink

Transz-tábort szerveznek gyerekeknek: a felső korhatár 12 év

Szabó Norbert

Aknába zártak egy tízhetes kiskutyát egy Borsod megyei városban

Dunai Tibor

Régi homokbányából vitték a homokot – a benne fészkelő fecskékkel együtt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben