19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A Mi Hazánk családi napján adták át az Év állatvédője díjat

A Mi Hazánk politikusa, Dr. Fülöp Erik által alapított állatvédelmi elismerés győztese, Soós Kitti a párt budapesti családi napján vehette át az I. Fülöp-díjat.

A Mi Hazánk budapesti családi napján adta át Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő az Év állatvédőjének járó díjat. Az elismerést Soós Kitti, 17 éves kapuvári lány kapta, aki néhány héttel ezelőtt egy megáradt patakba csúszott kiscsikó életét mentette meg. A fiatal lány gondolkodás nélkül az állat után ugrott, hogy aztán nagy nehézségek árán kitolja az erős sodrású vízből a három hónapos csikót.

Az átadáskor a politikus úgy fogalmazott: a hazai állatvédelemben sok ilyen elszánt fiatalra van szükség. Dr. Fülöp Erik úgy véli, Soós Kitti példát mutathat mindenkinek bátorságból, elhivatottságból.

– Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen megtisztelő díjat vehetek át. Tettem, amit helyesnek véltem, de le sem tagadhatom, hogy nagyon örülök az elismerésnek – fűzte hozzá az átadást követően lapunknak az Év állatvédőjének választott kapuvári lány.

– Az állatvédők igazi hétköznapi hősök, hiszen nap, mint nap küzdenek a védtelen állatokért. Méltatlanul kevés szó esik róluk, holott ennél jóval többet érdemelnének. Ezért alapítottam meg a Fülöp-díjat, amelyet a három évvel ezelőtt elpusztult Fülöp kutyáról neveztem el – mondta az országgyűlési képviselő az elemi.hu-nak hozzátéve, nagy öröm számára, hogy a díjat egy elszánt 17 éves hölgynek adhatta át, akire nem csak az egész családja, hanem a teljes állatvédő közösség is rendkívül büszke lehet.

elemi.hu

További híreink

11 ezernél is többen kaptak helyszíni bírságot a kijárási korlátozások megsértése miatt

Irányi Dániel

Közmunkások loptak – majd fogyasztottak – el egy pávát a Heves megyei Kiskörén

Irányi Dániel

Magukra hagyott halottak Spanyolország-szerte

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben