10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
Hírek

A Mi Hazánk javaslatot tett az Életmentő Emlékéremmel járó jutalom összegének emelésére

– A 243/2009. (X. 29.) Korm. rendelet 1. §-a alapján adományozható Életmentő Emlékéremmel 300 000 Ft pénzjutalom jár. E rendelet 2009. évi hatályba lépése óta az Emlékéremmel járó pénzjutalom nagysága változatlan, amit az azóta bekövetkezett infláció miatt méltatlannak és méltánytalannak találok, ezért javaslom a 243/2009. (X. 29.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdés módosítását és a jutalom nagyságának méltányos emelését legalább a duplájára, 600 000 Ft-ra – így fogalmaz Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és országgyűlési képviselője, ki írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez.

A képviselő indoklásában az áll, hogy erre a Mi Hazánk Zempléni Szervezetének elnöke, Pasztorniczky István önkormányzati képviselő hívta fel figyelmüket, aki arról is tájékoztatott őket, hogy Antal Pál Péter választókerületi szervezőjük 2022. július 29-én a Felsőbereckinél, a Bodrog-parton napozva észrevette, hogy egy férfi a Bodrogban úszva kimerült, fuldokolni kezdett, majd alábukott. Ezt észlelve berohant a nyakig érő vízbe és partra húzta az eszméletlen férfit, akit egy másik ott tartózkodó fiatalemberrel közösen sikeresen újraélesztett. A később érkező mentők a férfit, aki már stabil állapotba került, kórházba szállították, a kiérkező rendőrök az adatokat rögzítették.

– Javasoljuk Antal Pál Péternek és a másik fiatalembernek az „Életmentő Emlékérem” adományozását. A fenti korm. rendelet alapján a főispán az Emlékérem adományozását a helyi önkormányzatokért felelős miniszternél írásban indítványozza, ezért kérem, ha megvizsgálásra méltónak találja, belügyminiszterként továbbítsa neki javaslatunkat

– zárta gondolatait Novák.

Rétvári Bence államtitkár mindössze annyit válaszolt az emelési javaslatra: “Az emlékérem adományozásával kapcsolatos jogszabály módosítása jelenleg nincs napirenden.”

(Fotó: Kisalföld)

További híreink

Ennél a 71 stratégiai vállalatnál kezdte el a munkát a Honvédség

Dunai Tibor

Vádat emeltek a felüljáróról dinnyével és kövekkel dobálók ellen

Kiss Albert

Egy svéd kisvárosban kilenc óvodából hatban az elsődleges nyelv az arab

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben