16.5 C
Budapest
2021. szeptember 28., kedd
Magyar Jelen
Gazdaság

A Mi Hazánk tiltakozik a Jánok mellé tervezett hulladékégető megépítése ellen

Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje és Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom választókerületi elnöke tiltakozik egy felvidéki hulladékégető megépítése ellen.
Közleményükben kifogásolják, hogy hatástanulmány nem készült és a hulladékégető a környező települések levegőjének minőségét teljes mértékben károsítaná. Azt írják, hogy
“A beruházás mögött egy gyanús offshore hátterű és elérhetetlen tulajdonosokból álló cég található. A határtól alig 3 km-re tervezett létesítmény eredetileg biomassza erőműnek indult, de később az elégethető anyagok módosításával, gyakorlatilag mindenféle hulladékot elégethetne.”
Ezért a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője Dr. Apáti István kérdéssel fordul Dr. Nagy István agrárminiszterhez, amelyben tájékoztatást kér az üggyel kapcsolatban tett lépésekről, illetve felkérjük, hogy ha eddig nem történt érdemi intézkedés, akkor Magyarország, mint hatásviselő fél, az országhatáron átterjedő környezeti hatások vizsgálatáról szóló ENSZ EGB egyezmény (Espooi egyezmény) szerint kérje a beruházás nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárását. -írják.
A környékbeliek között több tiltakozási hullám is kezd kibontakozni, ezért leszögezték, hogy 
“A Mi Hazánk Mozgalom minden lehetséges eszközzel fellép a szemétégető megépítése ellen! Minden erre irányuló kezdeményezést  támogatva kiállunk a gúnyhatáron túl ragadt nemzettestvéreinkért és a határon belül élő emberek egészségéért egyaránt.”
(fotó:ma7.sk)

További híreink

50 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten a Mercedes

Kiss Albert

Rengeteg magyar cég szűnt még a vírus előtt, mi lesz utána?

Kiss Albert

A baloldallal egy platformon: a Fidesz sem támogatja az iparűzési adó felfüggesztését

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen