28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

A migránsok már a román határ felől is próbálkoznak bejutni hazánkba

A Békés megyei Nagyéren, valamint Makón és Kiszomboron is fogtak határsértőt

Tegnap összesen 46 határsértő próbálkozott a Makói Járás területén. A rendőrök két embercsempészt is előállítottak. – adta hírül a makohirado.hu

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvenhat határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. További két személlyel szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök tegnap 0 óra és 24 óra között tizennégy esetben, harminckilenc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Makó, valamint Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, iráni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök két esetben hét határsértőt fogtak el Nagyér belterületén és Kiszombor külterületén, akik közül egy-egy líbiai és algériai, míg öt palesztin állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.
Az egyenruhások továbbá két gépjárművet igazoltattak a megyében, amelyeknek sofőrjei a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A nyomozók a gépkocsikat vezető férfiakat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

forrás: makohirado.hu

 

További híreink

A végrehajtók védése helyett valódi könnyítést a hitelkárosultaknak

Gabay Dorka

Dübörög a hangjuktól a ház – a Mi Hazánk a családi vállalkozások képviseletével, a Jobbik lopással kezdi a kétnapos ülést

Faragó Dániel

Bill Gates halálosabb és súlyosabb betegséget okozó kórokozó megjelenésére számít

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben