20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A müezzin éneke helyett a Bella Ciao szólt a törökországi Izmir minaretjeiből

A müezzin éneke helyett a Bella Ciao Bella olasz szélsőbaloldali dal szólt a törökországi Izmir minaretjeinek hangszóróiból. A hatóságok nyomozást indítottak a hackerek ellen.

A müezzin tradicionális és kötelező imára hívó éneke helyett szerda délután az olasz antifasiszta partizándalnak a Grup Yorum nevű török zenekar által előadott verziója hangzott fel. A hacker-akció felvételei nagy sebességgel terjedtek el a közösségi médiában.

A vallási ügyekért felelős török hatóság, a Diyanet nyomozást folytat a hackerek és a közösségi média azon felhasználó ellen, akik megosztották a felvételeket. Az Anadolu állami hírügynökség szerint a vád “vallási értékek gyalázása”.

Izmir Törökország harmadik legnagyobb városa.

(MTI)

További híreink

Angliai késes támadásban hárman meghaltak: BLM tagadja, hogy közük van hozzá

Kiss Albert

Trump folytatja a csapatkivonásokat Afganisztánból és Irakból

Irányi Dániel

Hogyan vált Kína az Egyesült Államok kihívójává?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben